|
- 2024-12-15 14:05:32 опублік. Польова Олена Леонідівна
21 травня 2024 року здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП Готельно-ресторанна справа Марина ШЕВЧУК прийняла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченої 140-річчю НУХТ. В ході проведення конференції наукова спільнота та студенти поділилися результатами актуальних досліджень, інноваційними підходами до розвитку галузі, а також обговорили перспективи впровадження сучасних технологій у практику гостинності та туризму.
| - 2024-12-08 21:29:36 опублік. Табенська Оксана Ігорівна
У Вінницькому національному аграрному університеті, завдяки стратегічним проєктам керівництва університету, керівництва Навчально-наукового інституту економіки та управління, складовим підрозділам університету, відповідаючи на запити сьогодення, відбувається трансформація та оновлення Навчально-дослідницького центру туризму, готельно-ресторанної справи.
Викладачі кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, студенти спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа» постійно беруть участь у наукових дослідження та практичній складовій, які стосуються інноваційного розвитку сфери туризму. Також, важливим етапом створення Навчально-дослідницького центру є ознайомлення з діяльністю туристичних магазинів та використання на практиці туристичного спорядження. До прикладу, навесні 2024 року, відбулося продовження співпраці з магазином “Gorgany” – експертом з туристичного спорядження! В магазині туристичного спорядження “Gorgany” у місті Вінниці, було придбано наступне туристичне спорядження: Намети Turbat BORZHAVA, Килимки Нормаізол 10 мм одношаровий (green зелений), Рюкзаки (наплічники) Travel Extreme Denali 55 (blue - синій), Набір посуду Fire Maple FMC-202 (2-3 особи), Термоси Tasmanian Tiger H&C Stuff 1л (olive), Газовий пальник Fire Maple FMS-102, Крісла розкладні Сила Компакт. Пончо AceCamp Vinyl Rain Poncho (green), Горнятко Wildo Fold-A-Cup Big (olive green), Горнятко Wildo Kasa Army (navy), Горнятко Wildo Kasa Army (desert), Ніж Opinel №8 Inox "Собака", Гермомішок Fjord Nansen Extra Dry Bag 20 (thyme green), Сідачки Нормаізол 10 мм одношарові (dark grey -темно-сірий), Спальники Campout Beach (khaki - 180 Left). У магазинах Gorgany великий асортимент рюкзаків для різних активностей та потреб. Вибираючи рюкзак у магазині Gorgany, можна отримати консультацію від фахівців і знайти модель, що відповідає вашим вимогам. Купити рюкзак у магазині Gorgany також означає гарантію якості та доступ до асортименту, який включає як міські рюкзаки, так і туристичні чи спортивні моделі. Розумний вибір і правильний догляд за рюкзаком забезпечать вам довгий термін його служби. Таким чином, рюкзак – це не просто сумка для зберігання речей, а зручний та практичний аксесуар, що підходить для різних життєвих ситуацій. Будь то рюкзак для походів, спортивний рюкзак або стильний міський рюкзак – правильний вибір допоможе не тільки зберегти здоров’я спини, але й підкреслити індивідуальний стиль. Оптимальний варіант для рівнинної місцевості - кемпінгові намети. Це чудовий вибір, якщо ви збираєтесь відпочити з сім`єю чи друзями на озері або в лісі. Можна купити намет з просторим тамбуром, і облаштувати там польову кухню, з двома спальнями, куди помістяться багато людей, і високою стелею, щоб вільно почуватись всередині. Якщо ви збирається обходити українські Карпати, або схожі за висотою гори, - зверніть увагу на моделі наметів для середньогір`я. Це універсальні намети, які вирізняються стійкістю до вітру, компактністю та простотою установки. Зазвичай, такі намети вміщують від одного до трьох людей, і впевнено поводяться під час мінливої гірської погоди. Моделі для високогірного туризму ще називають альпіністськими. Вони поділяються на два види - експедиційні або штурмові. У більшості випадків їх вибирають для себе професіонали. Туристичне спорядження постійно використовується викладачами кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету та студентами спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа» на практичних заняттях, під час навчальної практики, а також гостьових лекцій з представниками туристичних фірм.
| - 2024-12-05 23:24:58 опублік. Польова Олена Леонідівна
Сьогодні розвиток освіти та науки неможливий без активного міжнародного співробітництва, яке відіграє ключову роль у залученні науковців, викладачів і здобувачів до наукового інформаційного простору, а також у засвоєнні передових методів організації освітнього процесу. У цьому контексті 15 листопада 2024 року науково-педагогічними працівниками кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету разом із здобувачами освіти за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація», взяли участь у міжнародному семінарі «Методи дослідження та написання наукових публікацій у сфері готельного та туристичного бізнесу» (RESEARCH METHODS & ACADEMIC WRITING FOR PUBLICATION IN HOSPITALITY AND TOURISM). Семінар, проведений англійською мовою, став важливим джерелом знань для всіх учасників, зацікавлених у вдосконаленні своїх навичок у сфері наукових досліджень та публікацій.
Семінар проводила Dr Eszter BENKE, професорка Budapest Business University (Угорщина), відомий експерт з методології досліджень у сфері туризму та гостинності. На семінарі розглядались такі питання: • Які методи дослідження найефективніші для готельного та туристичного бізнесу; • Як знайти відповідний міжнародний журнал для публікації результатів ваших досліджень; • Які особливості має написання наукових статей для академічних видань з гостинності та туризму; • Як покращити структуру та подачу вашої роботи для підвищення шансів на публікацію. Дякуємо організаторам зустрічі кафедрі готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету, зокрема модератору семінару експерту у сфері ресторанного бізнесу, кандидату технічних наук, доценту Катерині ФЕДОСОВІЙ.
| - 2024-12-05 22:35:18 опублік. Польова Олена Леонідівна
31 жовтня 2024 року викладачі кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету: завідувач кафедри, к.е.н., доц. Ставська Ю.В., д.е.н., проф. Польова О.Л., д.е.н., проф. Головня О.М., к.е.н., доц. Прилуцький А.М., к.е.н., ст. викладач Табенська О.І., а також здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП Готельно-ресторанна справа Плахотний О. та Шекетера О. взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку».
У ході проведення конференції наукова спільнота та провідні фахівці і практиків з дослідження процесів розвитку сфери туристично-рекреаційного та готельно-ресторанного бізнесу мали змогу поділитися своїми дослідженнями, досвідом впровадження інноваційних ефективних інструментів управління у сферу їх діяльності, а також залучення студентської молоді до участі у конференції є поштовхом до реалізації власних ідей в майбутній професії.
| - 2024-12-05 21:58:22 опублік. Польова Олена Леонідівна
1 листопада 2024 року здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП Готельно-ресторанна справа долучилися до SLOW FOOD ODESA – локального еногастрономічного саміту, організованого ННІ Готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ОНТУ спільно з Slow Food Ukraine.
Захід зібрав провідних експертів галузі гастрономії, еногастрономічного туризму та Slow Food. У рамках саміту студенти прослухали такі теми: Презентація руху Slow Food Ukraine від Юлії Піценко, члена Міжнародної Ради Slow Food. Роль закладів вищої освіти в підтримці руху Slow Food від Олени Мотузенко, доцента КНУ ім. Т. Шевченка та запрошеної професорки Університету Бреша. Тренди сучасної української гастрономії від Майї та Олександра Степових, власників ресторану сучасної кухні "ГЛЕК". Гастротуризм як засіб реабілітації від Юлії Сущенко та Оксани Левкової. Здобувачі мали змогу долучитися до дискусій, обмінятися досвідом із провідними фахівцями галузі та отримали цифрові сертифікати учасників саміту. Це сприяє їхній професійній підготовці та глибшому розумінню сучасних тенденцій у сфері гастрономічного бізнесу. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |
|