id: 39046
Назва: Свиняче сало – цінний харчовий продукт
Автори: Морозова Л.П.
Ключові слова: свиняче сало, поживна цінність, арахідонова кислота
Дата публікації: 2025-05-14 09:46:33
Останні зміни: 2025-05-14 09:46:33
Рік видання: 2025
Аннотація: Сало – це тваринний підшкірний жир, найчастіше свинячий. До яловичого сала раніше застосовували назву «лій», яка зараз вийшла з ужитку. Інколи, для назви солоного або копченого сала, використовують слово «шпик». В Україні та багатьох інших країнах сало є частиною традиційної національної кухні. У минулі часи сало було дуже важливим елементом харчування завдяки своїй дуже високій харчовій цінності (900 ккал на 100 г), а також здатності зберігати свої властивості протягом тривалого часу без охолодження. Для цього сало для тривалого зберігання засолюють. З сала витоплюють смалець та виробляють шкварки.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/39046.pdf
Тип виданя: Доповідь конференції
Видавництво: Міжнародна науково-практична конференція: «Освіта, наука і практика: інноваційні підходи до вирішення глобальних викликів». 30 квітня 2025 року, Вінниця. 2025.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 39046.pdf Розмір : 1028146 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|