id: 36682
Назва: Формування інноваційного потенціалу сільськогосподарських підприємств
Автори: Кватернюк А.О.
Ключові слова: інноваційний потенціал, сільськогосподарське підприємство, рослинницька галузь, інноваційний розвиток
Дата публікації: 2024-06-10 11:10:25
Останні зміни: 2024-06-10 11:10:25
Рік видання: 2022
Аннотація: В статті розглянуто формування інноваційного потенціалу сільськогосподарських підприємств України. Визначено сутність інноваційного сільськогосподарських підприємств України в контексті інноваційного розвитку. Розглянуто фактори зовнішнього та внутрішнього середовища, які здійснюють вплив на формування інноваційного потенціалу сільськогосподарських підприємств. Охарактеризовано складові інноваційного потенціалу: ринок, техніко-технологічна складова, працівники. взаємодія, ерудованість, дослідження, інформаційно-довідкова складова. Розглянуто види інноваційного потенціалу: базовий потенціал, збитковий потенціал, пересічний потенціал З’ясовано, що інноваційний клімат можна розглядати як фактор зовнішнього середовища, що впливає на інноваційний потенціал підприємства: можливості для виробництва нових або поліпшених видів продукції або послуг, можливості для зміни соціальних відносин на підприємстві (кадрові інновації), можливості для розробки нових методів управління (управлінські інновації), можливості для створення нових механізмів просування продукції на ринок (ринкові інновації), можливості придбання ноу-хау, патентів, законодавча база, низька ставка рефінансування, пільгове оподатковування, взаємодія влади й бізнесу, практика комерціалізації технологій. Доведено, що формування інноваційного потенціалу та забезпечення ефективного його використання є завданням, від виконання якого залежать результати інноваційного розвитку окремого суб’єкта господарювання та економічних систем вищого організаційного рівня.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/36682.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Актуальні питання в сучасній науці. 2022. № 3 (3). С. 156-161. DOI: https://doi.org/10.52058/2786-6300-2022-3(3)-156-161
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 36682.pdf Розмір : 755229 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|