id: 34835
Назва: Дитячі м’ясні продукти з підвищеною біологічною цінністю
Автори: Новгородська Н.В.
Ключові слова: дитяче харчування, ковбаски, якість, яловичина
Дата публікації: 2023-11-27 14:25:04
Останні зміни: 2023-11-27 14:25:04
Рік видання: 2023
Аннотація: Проблема становлення будь-якої нації нерозривно пов’язана із забезпеченням гармонійного розвитку дітей, невід’ємною складовою якого є організація раціонального харчування малюків. Харчування відіграє важливу роль в забезпеченні росту і розвитку дітей, формуванні стійкості до дії інфекцій, екологічно несприятливих чинників, та інших шкідливих факторів зовнішнього середовища. Найкращою їжею для немовлят є материнське молоко за умови, що мати здорова і отримує повноцінне харчування. У більшості розвинутих країн Європи понад 80 % матерів годують дітей своїм молоком. Проблематичною є ситуацією в Україні лише 6% жінок годують дітей виключно грудним молоком до одного року. В таких умовах проблема забезпечення дітей високоякісними, біологічно повноцінними продуктами харчування може бути вирішена тільки через систему їх промислового виробництва. Одна із найважливіших умов, що забезпечує здоров’я дорослої людини в подальшому житті – організація раціонального харчування немовлят і дітей у ранньому віці. Раціональне харчування дітей, особливо першого року життя, є однією із основних умов їх нормального фізичного та нервово-психічного розвитку, високого опору до різних захворювань та інших факторів зовнішнього середовищаВиробництво продуктів дитячого харчування – це комплексне завдання, вирішення якого починається зі створення спеціальних сировинних баз, що забезпечують надходження на підприємства, де виробляються дитячі продукти, екологічно безпечної сировини. У вирішенні проблеми дитячого харчування особливий інтерес представляє використання нетрадиційних видів м’ясної сировини високої біологічної цінності.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/34835.pdf
Тип виданя: Доповідь конференції
Видавництво: VII Міжнародна науково-практична конференція «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку харчової індустрії». 2-3 листопада 2023 року. м. Черкаси. 2023.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 34835.pdf Розмір : 1055543 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|