id: 32389
Назва: Обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів роботи сатуратора для слабоалкогольних напоїв
Автори: Наавгуст Олександр Петрович
Ключові слова: барботажний сатуратор, сопло, коефіцієнт заповнення решітки, коефіцієнт місцевого опору, параметр Мартінеллі.
Дата публікації: 2022-12-14 10:50:48
Останні зміни: 2022-12-14 10:50:48
Рік видання: 2022
Аннотація: В магістерській роботі встановлено, що установки для насичення безалкогольних напоїв газами, що застосовуються в промисловості, характеризуються великим набором різних конструкційних рішень і режимних параметрів. На якість та стійкість безалкогольних напоїв впливають насамперед технологічні режими проведення режиму насичення. На основі основних законів гідродинаміки методом суперпозиції розроблено модель сатуратора на струменевій стадії переміщення потоку, що дозволило уточнити початкові параметри барботажного процесу. На основі отриманих експериментальних даних методами нечіткої логіки побудовано багатовимірні моделі залежності споживчих властивостей газонасичених харчових рідин від технологічних параметрів процесу. Розроблено експериментальну установку для дослідження процесу насичення води діоксидом вуглецю, що доводять теоретичне обґрунтування підвищення процесу насичення безалкогольних напоїв газом також встановлено раціональні режими газонасичення різних харчових рідин.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/32389.pdf
Тип виданя: FFFF
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 32389.pdf Розмір : 2071506 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Доступний тільки користувачам ВНАУ
| |
|
|