id: 32106
Назва: Дослідження процесу виробництва макаронних виробів із застосуванням ультразвуку
Автори: Цвігун Дмитро Володимирович
Ключові слова: прес макаронний, ультразвук, процес пресування, математична модель, фільєри, матриця, технологічний процес
Дата публікації: 2022-11-15 10:02:55
Останні зміни: 2022-11-15 10:02:55
Рік видання: 2022
Аннотація: В магістерській роботі проведено аналіз існуючих способів виробництва та
конструкцій макаронних пресів, який показав необхідність розробки принципово
нового способу пресування макаронних виробів із застосуванням ультразвуку.
В роботі досліджувався модернізований макаронний прес, який
відрізняється наявністю додаткового ультразвукового пристрою, що підвищує
якість процесу пресування.
Складено математичну модель, що враховує вплив накладання
ультразвукових коливань на «розбухання» при пресуванні макаронного тіста і
розмірні показники фільєр преса. Отримано емпіричні залежності параметрів
процесу пресування макаронного тіста від амплітуди ультразвуку.
Експериментально доведено вплив амплітуди ультразвуку на
продуктивність макаронного пресу та показники якості макаронних виробів.
Виявлено найбільш раціональне значення параметрів ультразвуку при пресуванні
макаронного тіста з хлібопекарського борошна вищого гатунку.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/32106.pdf
Тип виданя: FFFF
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 32106.pdf Розмір : 2035899 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Доступний тільки користувачам ВНАУ

Збільшити

Система "Сократ"  |   Офіційний сайт Copyright © 2013, математика Є.А.Паламарчук, дизайн Р.О.Яцковська