id: 30648
Назва: Improvement of the method for producing comfitures from fruit raw materials
Автори: Bondar M., Zagorulko А., Cherevko О., Zahorulko А., Yancheva М., Dudnyk S.
Ключові слова: omfiture production, drying in an infrared dryer, fruit and vegetable raw materials, mass boiling, vacuum evaporator
Дата публікації: 2022-02-07 17:25:46
Останні зміни: 2022-02-07 17:25:46
Рік видання: 2021
Аннотація: The object of research is the method of production of comfiture from fruit and vegetable raw materials. The production of comfiture using traditional technologies is characterized by the loss of physiologically functional ingredients of raw materials. Such losses can reach up to 60 % of the initial amount, depending on the temperature regime and the duration of heat treatment. A negative factor in the storage of readymade comfitures is sugar crystallization. Equipment for the implementation of traditional processes of processing fruits and vegetables is characterized by high productivity, low efficiency and operational difficulties.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/30648.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Technology Audit and Production Reserves. 2021. № 5/3 (61). P. 26-28.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 30648.pdf Розмір : 340584 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|