id: 29162
Назва: Factors of increasing alfalfa yield capacity under conditions of the forest-steppe
Автори: Maksym Kvitko, Nadiia Getman, Andrii Butenko, Grygory Demydas, Vira Moisiienko, Svitlana Stotska, Lesya Burko, Viktor Onychko
Ключові слова: alfalfa, Medicago sativa, variety, budding, crude protein, dry matter, yielding capacity, green mass.
Дата публікації: 2021-10-06 09:55:43
Останні зміни: 2021-10-06 09:55:43
Рік видання: 2021
Аннотація: It was found that southern ecotype alfalfa (Medicago sativa) of variety `Angelica` adapted to the soil and climatic conditions of the Forest-Steppe and was not inferior in yielding capacity to variety `Rosana` which provided maximum indices in the phase of the beginning of budding at sowing rates of 6.0 million pcs ha1 and ordinary row sowing method with row spacing 12.5 cm. It was discovered that with the increase of alfalfa sowing rate from 4.0 to 8.0 million ha1 the dry matter content of varieties increased by 0.11-0.20% for sowing with row spacing of 25.0 cm. compared to row spacing of 12.5 cm. (22.62-22.83%).
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/29162.pdf
Тип виданя: Статті Scopus
Видавництво: Journal of Agricultural Science.2021. №1.P.59-66.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 29162.pdf Розмір : 4616253 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|