id: 27762
Назва: Гастрономічний туризм як чинник соціально-економічного розвитку територіальних громад
Автори: Коркуна О. І. Никига О. В. Підвальна О. Г.
Ключові слова: гастрономічний туризм, дестинація, територіальна громада, децентралізація, розвиток
Дата публікації: 2021-02-01 14:45:15
Останні зміни: 2021-02-01 14:45:15
Рік видання: 2020
Аннотація: У статті проаналізовано роль гастрономічного туризму у соціально-економічному розвитку територій в умовах децентралізації в Україні. Гастрономічний туризм – це спеціалізований вид туризму, який спрямований на ознайомлення туристів з гастрономічними особливостями та культурою певної території. Саме ознайомлення з гастрономічною культурою є основною метою відповідних турів. У сучасних умовах цей вид туризму стає вагомим фактором соціально-економічного розвитку місцевих громад. Світова практика демонструє, що гастрономічний туризм може стати тією рушійною силою, яка підвищує якість життя населення в регіонах з різним економічним потенціалом. Головними перевагами гастрономічного туризму є його сутнісний зв’язок із задоволенням базових потреб людини, можливість розвитку незалежно від наявності на певній території атрактивних природних чи історико-культурних об’єктів.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/27762.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Економічний простір. Дніпро : Гельветика, 2020. № 155. С. 40-43.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 27762.pdf Розмір : 675100 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|