id: 27336
Назва: Сортові особливості капусти брюссельської за адаптованої технології вирощування у відкритому ґрунті
Автори: Вдовенко С. А., Іванович О. М., Швидкий П. А., Затолочний О. В.
Ключові слова: капуста брюссельська, сортовивчення, гібрид, овочівництво, насіння, вегетаційний період, пагони
Дата публікації: 2020-12-09 14:42:18
Останні зміни: 2020-12-09 14:42:18
Рік видання: 2020
Аннотація: Овочівництво є однією з важливих і разом з тим найбільш складних рослинницьких галузей сільського господарства України. По-перше, це зумовлюється цінністю і незамінністю овочевої продукції для харчування людини, що й обумовлює поширення овочевих культур в усіх регіонах країни та відведення під їх вирощування великих площ сільськогосподарських угідь. З іншого боку, особливістю галузі є низька транспортабельність і висока трудомісткість виробництва овочів, великий набір вирощуваних овочевих культур та ускладнена механізація окремих виробничих процесів їх вирощування, зокрема збір урожаю. Тому дуже важливим є розширення площ вирощування нових овочевих культур, площі вирощування яких на сьогоднішній день є відносно невеликими. Однією із таких культур є капуста брюссельська, яка характеризується відмінними харчовими та лікарськими властивостями, але площі вирощування якої є незначними, внаслідок недостатнього вивчення особливостей вирощування культури. Брюссельська капуста (Brassica oleracea var. Gemmifera) – овочева культура. Традиційно розглядається як різновид виду Капуста городня (Brassica oleracea) роду Капуста (Brassica), родини Капустяні (Brassicaceae);деякі сучасні джерела не розглядають брюссельську капусту як самостійний вид, а вважають її групою сортів виду Brassica oleracea L., при такому підході правильною назвою цієї групи вважається Brassica oleracea Gemmifera Group.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/27336.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Сільське господарство та лісівництво : зб. наук. пр. Вінниця : ВНАУ, 2020. №17. С. 156-166.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 27336.pdf Розмір : 2903212 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|