id: 25012
Назва: Підвищення ефктивності технологічних процесів цукробурякового виробництва шляхом застосування алюміній- та кальційвмісних реагентів
Автори: Хомічак Л. М., Олішевський В. В.
Ключові слова: бурякова стружка, реагенти, екстрагування, ефект очищення
Дата публікації: 2020-06-02 14:11:11
Останні зміни: 2020-06-02 14:11:11
Рік видання: 2020
Аннотація: В статті проаналізовано застосування додаткових хімічних реагентів (гіпсу, сульфату алюмінію, коагулянту ГОАЕС) в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки у цукробуряковому виробництві. Встановлено, що всі досліджуванні реагенти покращують структурно-механічні властивості бурякової тканини, в результаті чого спостерігається підвищення чистоти дифузійного та сульфітованого соків, жомопресової води та вмісту сухих речовин в пресованому жомі. При цьому коагулянт ГОАЕС володіє кращими комплексоутворюючими властивостями, і є перспективним реагентом для підвищення ефективності дифузійно-пресового способу вилучення сахарози з бурякової стружки.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/25012.pdf
Тип виданя: Статті у зарубіжних наукових фахових виданнях (Copernicus та інші)
Видавництво: International independent scientific journal. - 2020. - № 15. - P. 57-66.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 25012.pdf Розмір : 958741 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|