id: 21793
Назва: Якість та безпека грибів в умовах лісових угідь Лісостепу правобережного
Автори: Мельник ОО
Ключові слова: інтенсивність забруднення, їстівні гриби, опеньки, білі, сироїжки, маслюки, важкі метали, свинець, кадмій, грунт
Дата публікації: 2019-11-19 14:05:18
Останні зміни: 2019-11-19 14:05:18
Рік видання: 2019
Аннотація: Незважаючи на важливість проблеми раціонального використання їстівних грибів на забруднених територіях, багато питань вивчено недостатньо. У процесі наукових досліджень, спрямованих на вирішення проблем, що постали перед лісовим господарством у даний період, слід враховувати територіальну нерівномірність у забрудненні лісових масивів шкодочинними викидами; видові особливості грибів; відмінності в гідрологічних і ґрунтових умовах, мінливість основних характеристик лісових підстилок та ґрунтів, різну глибину розташування міцелію різних видів грибів у певних екологічних умовах, багаторічну динаміку забруднення грибів. Отже, існує необхідність поглибленого вивчення факторів, що впливають на процес накопичення шкідливих речовин грибами. Ці дослідження дозволяють не тільки пояснити отримані результати, але й дати прогноз використання грибів.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/21793.pdf
Тип виданя: FFFF
Видавництво: для перевірки на плагіат
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 21793.pdf Розмір : 675172 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Доступний тільки користувачам ВНАУ
| |
|
|