id: 21005
Назва: Вирощування моркви за органічної технології в умовах Лісостепу Правобережного України
Автори: Вдовиченко І. П.
Ключові слова: морква, вирощування
Дата публікації: 2019-09-05 08:23:56
Останні зміни: 2019-09-05 08:23:56
Рік видання: 2019
Аннотація: Морква дуже цінний продукт харчування, оскільки має цілий комплекс вітамінів: С, В1, В2, В6, В12, В, Е, К, Р, РР, пантотенову і фолієву кислоти, велику кількість каротину (до 9 мг %), від вмісту якого залежить її колір, а також біологічно активні речовини — фітонциди, мінеральні солі (кобальт, калій, залізо, мідь, фосфор, кальцій, йод, бром та ін.), ферменти, полісахариди (пектини, клітковина), багато цукрів (до 15 %), які легко засвоюються, органічні кислоти, флавоноїди, ефірні олії, що зумовлюють специфічний аромат моркви. За нормами, затвердженими Інститутом харчування АМН, у рік на душу населення потрібно споживати 15,5 кг моркви.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/21005.pdf
Тип виданя: Програми конференцій
Видавництво: Всеукраїнська наукова конференція аспірантів, магістрів та студентів «Напрями досліджень в аграрній науці: стан та перспективи», (Вінниця, 23-24 квіт. 2019 р.). - Вінниця, 2019. - 3 с.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 21005.pdf Розмір : 1783550 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|