id: 20698
Назва: Розробка рецептур дитячих варених сосисок
Автори: Войціцька О. М.
Ключові слова: дитяче харчування, варені ковбаси, сосиски, якість, м`ясо
Дата публікації: 2019-06-14 14:24:08
Останні зміни: 2019-06-14 14:24:08
Рік видання: 2018
Аннотація: Неякісного дитячого харчування в Україні вистачає. За даними органів у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту України, в останні роки було забраковано та вилучено з реалізації 36,7 % з 74,13 тон перевіреної продукції дитячого харчування.Усе це зумовило актуальність теми дослідження. Для вирішення проблеми забезпечення дітей високоякісними м’ясними продуктами необхідно створити виробництво екологічно безпечних біологічно повноцінних продуктів на основі дієтичного м’яса для харчування здорових і хворих дітей різних вікових груп. У статті обґрунтовано базову сировини, при розробці рецептури дитячих сосисок використовували м’ясо яловичини та курятини (курчата-бройлери), поєднуючи їх у різних співвідношеннях. Відповідно до результатів органолептичної оцінки, при дегустації модельних фаршів із різним співвідношенням яловичини та курятини, найкращі показники були у зразку, де яловичина становила 30 %, курятина – 70 %.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/20698.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Аграрна наука та харчові технології : зб. наук. пр. - Вінниця : ВНАУ, 2019. - Вип. 1 (104). - C. 170-175.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 20698.pdf Розмір : 209885 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|