id: 16745
Назва: Система безпечності харчових продуктів як передумова експортоорієнтованого сільського господарства
Автори: Ставська Ю.В.
Ключові слова: безпечність, харчова продукція, якість, експорт, сертифікація, стандартизація, технічні норми
Дата публікації: 2018-07-10 11:15:07
Останні зміни: 2018-07-10 11:15:07
Рік видання: 2017
Аннотація: Досліджено систему менеджменту безпеки харчової продукції України. Визначено вплив угоди про асоціацію між Україною та ЄС на розвиток сільського господарств. Розглянуто положення щодо безпеки та якості продуктів харчування згідно Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Проаналізовано доцільність впровадження системи аналізу критичних точок контролю (НАССР) під час виготовлення харчової продукції. Розкрито проблеми формування національної системи технічного регулювання у сфері якості й безпечності харчової продукції, обґрунтовано основні напрями і важелі, запровадження яких сприятиме посиленню позицій української харчової продукції на зовнішніх ринках. Запропоновано шляхи удосконалення зовнішньої торгівлі сільськогосподарською продукцією та продуктами харчування у контексті підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/16745.pdf
Тип виданя: Статті
Видавництво: Економіка. Фінанси. Менеджмент: актуальні питання науки і практики. - 2017. - № 10. - С. 90-98.
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 16745.pdf Розмір : 1958466 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|