id: 12527
Назва: Проблеми якості молока в Україні
Автори: Новгородська Н. В., Блащук В. В.
Ключові слова: молоко, СОТ, ЄС, нормативні документи, вимоги, стандарт, якість, безпека, показники якості.
Дата публікації: 2015-02-16 15:46:13
Останні зміни: 2015-02-16 15:46:13
Рік видання: 2015
Аннотація: Стаття присвячена аналізуванню українського і європейських нормативних документів, що регламентують вимоги до якості молока. В статті наведена невідповідність українських вимог нормативних документів до європейських стандартів. Зроблено висновок, що навіть те молоко, яке в Україні відносять до вищого ґатунку, не відповідає сучасним європейським стандартам, а деякі показники молочної сировини в Україні взагалі не контролюються. Крім того, в Україні не контролюють такий показник, як точка замерзання молока. На сьогодні в Україні гостро стоїть питання якості коров ’ячого молока як сировини. Більша частка виробництва молока зосереджена переважно в особистих підсобних господарствах, в яких складно дотриматись умов отримання високоякісної сировини, здійснити контроль за цим виробництвом практично неможливо, а такого молока виробляється до 70 %. Молоко-сировина І та II сорту взагалі непридатне для європейських молокопереробних підприємств.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/12527.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Науковии вісник львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені с.з. ґжицького
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 12527.pdf Розмір : 6817335 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|