id: 10084
Назва: Формування продуктивності пшениці озимої залежно від попередників та строків сівби в умовах Інституту кормів та сільського господарства «Поділля» НААН України
Автори: М.С. Романенко
Ключові слова: пшениця озима, сорти, попередники, строки сівби, урожай, біометрія рослин, фенологія розвитку.
Дата публікації: 2016-02-03 12:58:10
Останні зміни: 2016-02-03 12:58:10
Рік видання: 2016
Аннотація: У дипломній роботі висвітлені результати проходження процесів росту, розвитку та формування елементів структури урожаю середньоранніх вітчизняних та зарубіжних сортів пшениці м`якої озимої та вплив на них попередників та строків сівби. Встановлено, що сівба пшениці озимої після сої та квасолі в першій декаді жовтня (1-5 жовтня), збільшувала довжину колоса, кількість колосків та зернівок у колосі та площу листкової поверхні прапорцевого листка у досліджуваних сортів. Посів пшениці 25 вересня та 11 жовтня призводив до зменшення даних показників. Також відмічено зниження маси 1000 зерен при розміщенні пшениці після ріпаку озимого та сої. У середньому за три роки досліджень урожайність насіння всіх сортів пшениці озимої була найвищою за сівби в першій декаді жовтня і становила у сорту Лісова Пісня 5,68 - 6,05 т/га, у сорту Економка 5,9 - 6,26 т/га, у сорту Богемія 10,76 - 9,46 т/га, у сорту Мулан 11,45 - 8,24 т/га. Сівба пшениці озимої в третій декаді вересня та в другій декаді жовтня призводила до різкого зниження рівня врожайності усіх досліджуваних сортів. Найбільший економічний ефект був отриманий при вирощуванні пшениці озимої після сої та квасолі, що забезпечило найвищий прибуток та високий рівень рентабельності від 147 до 272 %.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/10084.pdf
Тип виданя: FFFF
Розташовується в колекціях : 2016 р./ Дипломні роботи (проекти)/ Вінницький національний аграрний університет/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 10084.pdf Розмір : 1455073 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Доступний тільки користувачам ВНАУ
| |
|
|