|
- 2023-05-23 22:24:46 опублік. Циганчук Оксана Борисівна
22 травня 2023 року студенти та викладачі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії Вінницького національного аграрного університету відвідали ТОВ «Вінницька птахофабрика», що входить до структури агропромислового холдингу «Миронівський хлібопродукт». Підприємство розташоване в місті Ладижин Вінницької області, зайняте в галузі виробництва комбікормів, птахівництва та переробки і виробництва м`ясної продукції. Ця птахофабрика найбільша не лише в Україні, за обсягами виробництва м‘ясної продукції вона найпотужніша в Європі. Здобувачі спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» мали змогу ознайомитися з сучасними передовими технологіями по вирощуванню курчат-бройлерів та отриманню екологічно чистої курятини. Найбільше студентів вразили масштаби виробництва, автоматизація технологічних процесів на підприємстві та суворе дотримання санітарно-гігієнічних вимог на кожній технологічній лінії виробничого процесу. Багато цікавої інформації здобувачі отримали від провідних спеціалістів інкубаторної станції та дільниці з вирощування птиці. Особливо приємно, що керівниками деяких підрозділів підприємства є випускники факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії, серед яких провідний зоотехнік комплексу Володимир Піх. Під час екскурсії на дільниці з вирощування птиці він поділився власним досвідом роботи, як стати провідним фахівцем на сучасному передовому підприємстві. Студенти та викладачі факультету щиро вдячні керівництву ТОВ «Вінницька птахофабрика» за цікаву та змістовну екскурсію.
| - 2023-05-09 09:48:57 опублік. Циганчук Оксана Борисівна
Для формування прикладних фахових компетентностей та досягнення програмних результатів навчання здобувачами вищої освіти є співпраця із стейкхолдерами. У рамках освітньої компоненти «Інноваційні технології виробництва і переробки продукції тваринництва» 8 травня 2023 року відбулася відкрита лекція від стейкхолдера факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії, заступника директора по тваринництву ПОСП «Нападівське» Поліщука Володимира Олександровича на тему: «Інноваційні технології спрямовані на збільшення ефективності при виробництві і переробці тваринницької продукції», яка прочитана для магістрів денної форми навчання спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Володимир Олександрович ознайомив здобувачів з реаліями сучасного виробництва тваринницької продукції, на високому професійному рівні представив інноваційні технології у молочному скотарстві на прикладі ПОСП «Нападівське». Підприємство має статус племрепродуктора з розведення великої рогатої худоби української червоно-рябої та племзавода з української чорно-рябої порід, на якому утримується 3500 голів великої рогатої худоби становить, у тому числі 1100 дійних корів. За добу від корів доять 38,5 кг молока. Особливу увагу здобувачів лектор звернув на питання відтворення тварин, безпечність та якість кормів, особливості формування раціонів, якість продукції та забезпечення комфортних умов утримання тварин. Такі лекції формують у здобувачів професійний підхід до поліпшення виробничих питань рентабельного та екологічно-безпечного виробництва і переробки продукції тваринництва, а також гордість за вибраний фах та впевненість у майбутньому. Адже Поліщук Володимир Олександрович є випускником Вінницького національного аграрного університету за спеціальністю 204 технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Він відмітив важливість для молоді навчатися і що отриманні знання в університеті допомагають вирішувати складні задачі виробництва. Володимир Олександрович зазначив, що студенти факультету мають змогу набувати практичних навичок за час проходження виробничої практики на даному підприємстві. Здобувачі та науково-педагогічний колектив щиро вдячні Поліщуку Володимиру Олександровичу за сучасну та змістовну лекцію з науковим спрямуванням.
| - 2023-04-28 17:00:43 опублік. Бондар Мар`яна Михайлівна
Сьогодні у стінах Вінницького національного аграрного університету відбулася зустріч студентів факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії із представниками МХП: Оленою Азєєвою – керівником відділу професійного навчання ПрАТ «МХП»; Мариною Шептицькою – фахівцем професійного навчання ПрАТ «МХП»; Ксенією Моторіною – фахівцем з професійного навчання ПрАТ «МХП»; Володимиром Піхом – провідним зоотехніком фірми «Птахокомплекс» ТОВ ВПФ; Наталією Танасієнко – заступником директора з питань інкубації філія «Птахокомплекс» ТОВ ВПФ; Мариною Кушнір – фахівцем з навчання та розвитку персоналу департамент управління персоналом. МХП – найбільший виробник та експортер курятини в Україні. Компанія спеціалізується на виробництві курятини та вирощуванні зернових, а також веде іншу аграрну діяльність (виробництво м`ясо-ковбасних виробів і м`ясних виробів, готових до вживання). Якісна, безпечна та екологічно чиста продукція, «зелена» енергія і чиста природа – це світові стандарти, які прагне запровадити підприємство. Студенти отримали цінний досвід спілкування з провідними фахівцями та отримали вичерпні відповіді на проблемні питання. Таке спілкування є надзвичайно важливим фактором для подальшої підготовки студентів і забезпечення підприємств висококваліфікованими спеціалістами. Дякуємо керівництву Вінницького національного аграрного університету: президенту університету Григорію Калетнику, ректору університету Віктору Мазуру, проректору з науково-педагогічної та навчальної роботи Світлані Лутковській, директору навчально-наукового центру Наталії Зеленчук за організацію зустрічі із провідними фахівцями МХП.
| - 2023-04-28 06:32:50 опублік. Циганчук Оксана Борисівна
Співпраця з стейкхолдерами-роботодавцями є гарною традицією у навчальному процесі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії Вінницького національного аграрного університету, які залучені до підготовки здобувачів за освітньою програмою магістерського рівня. 28 травня 2023 року для магістрів денної форми навчання спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва відбулася відкрита лекція головного технолога ТОВ «Азорель» Храновської Юлії Юріївни з навчальної компоненти «Інноваційні технології виробництва і переробки продукції тваринництва» на тему: «Напрями інноваційної діяльності у молокопереробній галузі». Навчальні заняття з фахівцями-практиками це не тільки можливість здобувачів вищої освіти постійно отримувати нову інформацію, пов’язану із майбутньою діяльністю, але і забезпечити якість освітньої діяльності, яка відповідає сучасним Європейським стандартам. Магістри поглибили свої знання, що стосувалося технологічного процесу виробництва молока та переробки молочної продукції на молочному підприємстві, що працює за стандартами по системі НАССР. Варто зазначити, що здобувачі активно долучилися до обговорення інноваційних стратегій розвитку у переробці продукції тваринництва. У підсумку здобувачі та викладачі факультету подякували за плідну співпрацю. | - 2023-04-27 20:54:54 опублік. Новгородська Надія Володимирівна
27 квітня 2023 року відбулось відкрите лекційне заняття доцента кафедри харчових технологій та мікробіології Надії Новгородської з дисципліни «Мікробіологія» для студентів спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» на тему: «Мікробіологія м’яса, м’ясопродуктів та риби, інших видів продукції». Лекційне заняття проведено відповідно до тематичного плану робочої програми дисципліни «Мікробіологія». Загалом заняття було проведене в атмосфері активної взаємодії. У ході обговорення нового матеріалу викладач активувала знання студентів, набуті у попередніх заняттях з курсу, стимулювала їх до логічних міркувань та порівнянь, до вираження власної думки. Якщо студенти не могли дати відповідь на запитання, викладач допомогала, перефразуючи його, наводячи приклад або звертаючись до практичного досвіду студента.
| 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 239 |
|