Кафедра Української та іноземних мов


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ КАФЕДРИ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри,
доктор педагогічних наук,
доцент Кравець Руслан Андрійович
тел.: 53-08-38
Аудиторії, закріплені за кафедрою:
510; 511; 513; 514; 516; 517; 518; 519; 545
Викладацькі кабінети: 519а - кафедра; 512 - завідувач кафедри.

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
Кафедра української та іноземних мов

Аграрій молодий обов`язково
Повинен добре знати рідну мову.
Так само, як професії секрети
Й новітні технології планети.

Ще мусить іноземні розуміти,
Щоб їздити без перешкод по світу:
Свою державу гідно представляти
І кращий досвід залюбки вивчати.

Кафедру очолює доктор педагогічних наук, доцент Кравець Руслан Андрійович, автор понад 150 наукових та навчально-методичних праць, серед них: дві монографії: «Теоретико-методичні засади формування творчого мислення майбутніх фахівців аграрної галузі на заняттях з іноземної мови» (2012), «Теоретичні і методичні основи полікультурної освіти майбутніх фахівців аграрної галузі» (2017), колективна монографія «Система довузівської підготовки в країнах Західної Європи та інноваційні методи навчання у ВНЗ України» (2013), чотири навчальні посібники: «Theory of Law» (2014) та «Англійська мова у контексті полікультурної освіти» (2015), «Ділова іноземна мова» (2019), «Англійська мова для майбутніх екологів» (2019), 43 наукові статті у фахових виданнях України, 29 статей у наукових виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз, 8 закордонних публікацій, понад 50 праць апробаційного характеру в збірниках матеріалів всеукраїнських і міжнародних науково-практичних конференцій..

Кафедра української та іноземних мов забезпечує навчальний процес на І-ІІ курсах усіх факультетів та на ІІІ курсі факультету економіки та підприємництва, а також для магістрантів усіх напрямів підготовки. Для проведення практичних занять з використанням ТЗН створено 8 навчальних кабінетів, укомплектованих відповідною комп’ютерною технікою та іншим мультимедійним обладнанням.

Колективом кафедри приділяється значна увага науковій роботі та навчально-методичному забезпеченню. З 2003 року захищено вісім кандидатських дисертацій та одну докторську, видано вісім монографій, опубліковано 22 навчальні посібники з грифом МОН та МАП України, упорядковано більше 200 навчально-методичних розробок, науково-педагогічні працівники кафедри опублікували понад 300 наукових статей, три викладачі є аспірантами й здобувачами.

На базі кафедри створено комісію з підготовки та консультування вступників до аспірантури, прийому вступних іспитів до аспірантури з англійської, німецької і французької мов. Колектив кафедри забезпечує функціонування курсів з поглибленого вивчення англійської, німецької мов для всіх охочих студентів поліпшити свій рівень володіння іноземною мовою.


Наша адреса:
вул. Пирогова, 3, м. Вінниця, (0432) 53-08-38

головна intranet   головна internet