Кафедра Обліку і оподаткування


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ КАФЕДРИ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри обліку і оподаткування
к.е.н., доцент Подолянчук Олена Анатоліївна
Навчальні аудиторії 1205, 1206, 1207, 1301, 1304, комп`ютерный клас № 5
Кабінети: 1302 (викладацька), 1308 (каб.зав.кафедри)


Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
Кафедра обліку і оподаткування була створена внаслідок об’єднання двох кафедр – кафедри бухгалтерського обліку та кафедри обліку та оподаткування в галузях економіки, у вересні 2023 року.
Метою роботи кафедри є підготовка висококваліфікованих фахівців з обліку та оподаткування, які можуть успішно конкурувати за своїм фахом на ринку праці в Україні та за її межами.
Викладацький склад кафедри сформований з високоосвічених фахівців, які мають наукові ступені кандидата і доктора наук, значний практичний та науковий досвід роботи. Під керівництвом викладачів кафедри виконується наукова робота з підготовки здобувачів до захисту кваліфікаційних робіт за різноманітною тематикою, що охоплюють всі об`єкти обліку промислових та сільськогосподарських підприємств.
Кафедру очолює Подолянчук Олена Анатоліївна, кандидат економічних наук, доцент. На кафедрі працює 11 викладачів на постійній основі, в тому числі 1 доктор економічних наук, професор, 10 кандидатів економічних наук, доцентів. Роботу кафедри обліку і оподаткування організовано за такими видами: навчальна робота; наукова робота; методична робота; організаційно-виховна робота.

Навчальна робота
Кафедра обліку і оподаткування готує фахівців вищої освіти на денній та заочній формах за галуззю знань 07 «Управління та адміністрування» освітніх рівнів: перший (бакалаврський); другий (магістерський); третій (освітньо-науковий).
Кафедра забезпечує викладання таких навчальних дисциплін:
Автоматизована система бухгалтерського обліку
Бухгалтерський аутсорсинг та податковий консалтинг
Бухгалтерський облік
Бюджетна та податкова система
Внутрішньогосподарський контроль
Економіка і бухгалтерський облік у тваринництві
Звітність підприємств
Методологія наукових досліджень в управлінні та адмініструванні
Методологія організації податкових розрахунків та звітності
Методологія та організація наукових досліджень
Облік в банках
Облік в бюджетних установах
Облік в фермерських господарствах
Облік екологічної діяльності
Облік і звітність в оподаткуванні
Облік і контроль публічних закупівель
Облік і оподаткування
Облік і фінансова звітність за міжнародними стандартами
Облік та оподаткування міжнародних господарських операцій
Облік у фінансових та бюджетних установах
Облікова політика агроформувань
Облікова політика підприємств
Облікове забезпечення соціальної відповідальності аграрного бізнесу
Облікове забезпечення управління підприємств
Обліковий процес агарного підприємства в умовах автоматизації
Оподаткування
Організація бізнесу та діловодства
Організація бухгалтерського обліку
Організація праці облікового персоналу в бізнес середовищі
Податкова система
Податковий менеджмент
Податковий менеджмент та адміністрування
Професійна етика бухгалтерів, аудиторів, податківців
Професійна етика в обліку, аудиті та оподаткуванні
Система облікового забезпечення управління підприємств
Стратегічний управлінський облік в АПК
Управлінський облік
Фінансова грамотність
Фінансовий облік
Фінансовий облік II
Теоретичні знання студентів закріплюються під час проходження навчальної та виробничої практики, викладання яких забезпечують викладачі кафедри.

Методична робота
Невід`ємною частиною цілісного навчально процесу і одним із основних напрямів діяльності кафедри є навчально-методична робота, якою передбачено реалізацію питань з планування, організації та проведення всіх видів навчальних занять, самостійної роботи студентів, їх практичної підготовки, виконання індивідуальних завдань.
Методична робота на кафедрі організовується та проводиться за спеціальним планом методичної роботи, що розробляється на навчальний рік.
Викладачі кафедри постійно працюють над розробкою сучасних навчальних посібників та підручників.
Всі дисципліни кафедри забезпечені робочими програмами та методичними рекомендаціями для проведення практичних занять та самостійної роботи студентів.
Сформовано електронну базу даних всіх видів методичних видань у розрізі дисциплін, які викладаються на кафедрі.

Наукова робота
Викладачі кафедри бухгалтерського обліку приймають активну участь у міжнародних, всеукраїнських науково-практичних конференціях та симпозіумах. Основні результати наукових пошуків втілюються в наукових доповідях, публікаціях, монографіях тощо.
Професорсько-викладацький склад кафедри постійно підвищує свою кваліфікацію, удосконалює методику викладання та впроваджує в начальний процес інноваційні навчальні технології.

Організаційно-виховна робота
Значне місце в діяльності викладачів кафедри займає організація та участь у роботі конференцій та семінарів різного рівня, керівництво студентськими науковими гуртками, підготовка студентів до участі у конференціях.
Напрямки виховної роботи кафедри бухгалтерського обліку в цілому охоплюють сферу виховання згідно з загально-педагогічними вимогами: патріотичне виховання, правове, естетичне, екологічне і виховання здорового способу життя. Виховна робота на кафедрі проводиться з метою підготовки всесторонньо розвинутих, комунікабельних, висококваліфікованих спеціалістів в галузі обліку та оподаткування. Разом з цим вона спрямована на формування у студентів відповідального ставлення до навчання, працелюбності і високої моральності, патріотизму, виховання правового, естетичного, екологічного виховання та здорового способу життя.
Під керівництвом кураторів груп студенти приймають активну участь в суспільному житті університету. Основними формами такої роботи є: участь у семінарах кураторів академічних груп; проведення кураторських годин; проведення традиційних заходів, присвячених визначним подіям в історії розвитку держави.
головна intranet   головна internet