Кафедра Обліку і оподаткування


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри обліку і оподаткування
к.е.н., доцент Подолянчук Олена Анатоліївна
Навчальні аудиторії 1301, 1304, комп`ютерный клас № 5
Кабінети: 1302 (викладацька), 1308 (каб.зав.кафедри)


Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-10-15 21:53:33 опублік. Правдюк Марина Володимирівна

    Фото Щорічно у першу неділю жовтня в Україні відзначають День працівників освіти – професійне свято тих, хто є провідником у світ знань, хто щодня ділиться мудрістю та докладає зусиль до виховання і розвитку молоді. Навіть сьогодні, попри постійні обстріли і повітряні тривоги, освітяни сумлінно і самовіддано продовжують виховувати гідне покоління українців.
    7 жовтня 2024 року відбулась кураторська година яка була присвячена Дню працівника освіти.
    Куратор першого курсу спеціальності облік і оподаткування кандидат економічних наук, доцен, доцент кафедри обліку і оподаткування Правдюк Марина Володимирівна, зазначила, що «Праця вчителя в усі часи була в пошані, оскільки покликана нести людям найголовніше багатство – знання. Недарма кажуть, що письменник живе у своїх книжках, скульптор – у створених ним скульптурах, а вчитель – у думках і справах учнів.
    Першокурсники, які лише почали своє навчання в університеті, з теплом пригадували шкільні роки та своїх вчителів, ділилися веселими і приємними спогадами зі шкільного життя. Вони визначили свої майбутні академічні цілі у Вінницькому національному аграрному університеті та зрозуміли, що саме допоможе їм опанувати обрану професію.
    Учитель – це не просто носій знань, а наставник, моральний компас і джерело натхнення для молоді. Педагоги відіграють ключову роль у формуванні наших життєвих принципів, навчають важливим навичкам і стають провідниками на шляху до майбутньої самореалізації. Їхня праця вимагає терпіння, постійного творчого підходу та глибокого розуміння людської природи.
  • 2024-10-15 21:33:26 опублік. Правдюк Марина Володимирівна

    Фото Науково-дослідна робота студентів в умовах сьогодення є важливим складником університетської освіти. Вона сприяє формуванню наукового світогляду та особистісному професійному становленню, розвиває творче мислення та індивідуальні здібності, формує навички самостійної науково-дослідної роботи, залучає талановиту молодь до науково-дослідної роботи кафедр, сприяє вихованню та підготовці молодих учених.
    4 жовтня 2024 року відбулося засідання наукового гуртка Факультету, обліку, фінансів і аудиту, ННІ Економіки та управління «Клуб сучасного бухгалтера та податківця».
    На засіданні члени гуртка ознайомилися з основними вимогами до написання студенських статтей та вибору теми дослідження для публікації у журналі студенських наукових праць Вінницького національного аграрного університету.
    Активними учасниками гуртка є усі викладачі кафедри обліку і оподаткування, кожен викладач кафедри обліку і оподаткування є спеціалістом в певній наукові тематиці та може надати кваліфіковану допомогу здобувачеві з наукових та прикладних питань. Саме це стало основною темою обговорення гуртківців, на засіданні здобувачі ознайомилися з основними вимогами до написання студенських статтей та вибору теми дослідження для публікації у журналі студенських наукових праць.
    Керівник гуртка кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри обліку і оподаткування Правдюк Марина Володимирівна.
    Марина Володимирівна підводячи підсумки засідання гуртка наголосила на тому, що студентська наука охоплює широкий спектр дослідницьких проектів, від студентських конференцій та наукових семінарів до публікацій наукових статей та участі у наукових конкурсах. Активна участь в роботі наукових гуртків допомагає студентам визначатись з темами власних наукових досліджень та успішно представляти результати цих досліджень на наукових конференціях та інших освітніх і науково-практичних заходах.
  • 2024-10-15 20:46:17 опублік. Правдюк Марина Володимирівна

    Фото З метою обміну досвіду та в рамках академічної мобільності «30» вересня 2024 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» галузі знань 07 «Управління та адміністрування», проведено лекційне заняття доктором економічних наук, професором, дійсним членом Академії економічних наук України, професором, завідувачем кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування і аудиту Поліського національного університету Наталією МАЛЮГОЮ.
    Лектором зазначено, що головною перевагою цифровізації бізнесу в обліково-аналітичному середовищі є отримання можливості для управлінців оптимізувати господарські процеси та максимізувати фінансові показники з урахуванням соціальних наслідків у режимі реального часу. Такий сучасний тренд сприяє інноваційності, зміцненню ринкової ніші через онлайн-платформи (канали), зростанню продуктивності, допомагає збільшенню прозорості бізнесу. Ключова роль у зазначеному контексті відведена обліково-аналітичному механізму, який акумулює та генерує велику кількість даних про дії та події, які вчиняються і відбуваються у суб’єктів господарювання, що, з одного боку стає підґрунтям цифровізаційних процесів, з іншого – сприяє ефективності прийняття управлінських рішень. Процес цифровізації в період війни актуалізувався ще більшою мірою, виступає прискорювачем розвитку бізнесу.
    Подальший розвиток обліково-аналітичного середовища для управління бізнесом має бути спрямований на ще більше використання штучного інтелекту, здобутків розробників цифрових технологій та впровадження таких інструментів в методологію бухгалтерського обліку. Після завершення лекції, відбулося жваве обговорення проблемних питань, визначених лектором у лекції.
    Раді можливості залучати колег інших навчальних закладів до навчального процесу, що дає можливість підвищити якість освітнього процесу!
  • 2024-10-09 23:04:58 опублік. Подолянчук Олена Анатоліївна

    Фото Викладачі кафедри обліку і оподаткування Подолянчук О.А., Коваль О.В., Коваль Л.В., Коваль Н.І., Правдюк М.В. та здобувачі вищої освіти перщого (бакалаврського) рівня Величко В., Головченко Я., Каневська К., Максименко В., Донюк А., Філіпова О., Бурдейний Н., Ткачук Д., а також здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня, в період 1-4 жовтня 2024 року взяли участь у Міжнародній зимовій школі Жана Моне на тему «Найкращий досвід ЄС для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці».
    Метою участі у заході стало – набуття розуміння того, як підвищити конкурентоспроможність студентів на ринку праці, сприяти їх участі у грантових програмах та підготовці до успішного працевлаштування в компаніях, що відповідають стандартам та цінностям ЄС, використовуючи матеріали проєкту. Крім того, отримали цінні знання, щодо можливостей подання власних грантових заявок та участі в міжнародних проєктах.
    Результатом заходу стало отриання учасниками Сертифікатів.
  • 2024-09-27 15:45:02 опублік. Коваль Олена Вікторівна

    Фото 26 вересня 2024 року здобувачі вищої освіти ННІ економіки та управління і факультету менеджменту та права відвідали одне з провідних сільськогосподарських підприємств України – ПОСП «Нападівське». Така екскурсія мала не лише ознайомчий, але й надзвичайно важливий навчальний характер, адже дала змогу студентам побачити на практиці сучасні методи ведення аграрного бізнесу, які впливають на ефективність сільського господарства та стійкість аграрної економіки.
    Одна з основних цілей екскурсії полягала в тому, щоб продемонструвати студентам, як раціонально організовувати технологічні процеси на підприємстві, оскільки це має істотний вплив на організацію бухгалтерського обліку, сприяючи автоматизації облікових процесів, покращенню контролю та аналітики, підвищенню прозорості, оптимізації витрат та гнучкості в управлінні фінансами.
    Важливість таких екскурсій полягає також у тому, що вони допомагають студентам краще зрозуміти як інновації та технології можуть підвищити продуктивність, забезпечити точний облік та сприяти сталому розвитку аграрного сектору.
    Дякуємо КАЛЕТНІКУ Григорію Миколайовичу та ЗАБОЛОТНОМУ Григорію Михайловичу, а також НПП Вінницького національного аграрного університету за можливість відвідати цікаву, мегакруту, практичну екскурсію!

  • головна intranet   головна internet