Кафедра Фінансів, банківської справи та страхування


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри д.е.н., професор Вдовенко Лариса Олександрівна
☎ тел.кафедри: 43-72-30 (комутатор)

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-10-17 12:19:18 опублік. Руда Оксана Леонтіївна

    Фото 07-11.10.2024р. здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» разом із викладачем дисципліни «Страхування» к.е.н., доцентом кафедри фінансів, банківської справи та страхування Оленою Марценюк (гарант ОПП) мали змогу долучитись до серії вебінарів Школи страхування, що проводилась під егідою Національного банку України з метою підвищення фінансової грамотності, зокрема у сфері страхування.
    1 день. Страхування в деталях: інструкція з користування фінансовою послугою (2 години).
    Під час лекції дізнались:
    ▪ що таке страхування та які функції виконує;
    ▪ страхова послуга та особливості її надання;
    ▪ як працює страховий ринок та хто його регулює;
    ▪ про ключових учасників страхового ринку та їхню роль;
    ▪ non-life та life-cтрахування: що криється за цими термінами
    2 день. Страхування від А до Я: що треба знати споживачу, купуючи страховку (2 години).
    Під час лекції дізнались:
    ▪оновлення законодавства – що треба знати споживачу;
    ▪ як обрати страховий продукт і страховика;
    ▪ де шукати вичерпну інформацію про умови страхування та як порівнювати страхові продукти від різних страховиків;
    ▪ які нюанси варто враховувати під час укладання договору страхування;
    ▪ права та обов’язки споживача як страхувальника.
    3 день. За лаштунками страхування: як працюють страхові компанії (2 години).
    Під час лекції дізнались:
    ▪ які зовнішні фактори впливають на роботу страхової компанії;
    ▪ у чому полягає бізнес-модель страхової компанії та як вони розрізняються;
    ▪ як виглядає діяльність страхової компанії зсередини;
    ▪ як страхові компанії конкурують та впливають на споживчий попит щодо страхових послуг.
    4 день. Страхові продукти і послуги, які формують тренди у страхуванні (2 години).
    Під час лекції дізнались:
    ▪ які страхові продукти користуються найбільшим попитом;
    ▪ як страхування відповідає викликам сьогодення: практичні кейси від страхових компаній;
    ▪ від страхування здоров`я та життя до кіберстрахування – які продукти визначають майбутнє на страховому ринку.
    2 частина 4 дня. Обов’язкове автострахування: як управляти фінансовими ризиками на дорозі (2 години).
    Під час лекції дізнались:
    ▪ як працює та від чого захищає обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (“автоцивілка”);
    ▪ що таке “Зелена картка” та у яких випадках варто оформлювати цей поліс;
    ▪ які функції має Моторне (транспортне) страхове бюро та коли варто до нього звертатися;
    ▪ які зміни очікують учасників дорожнього руху у зв’язку з ухваленням нової редакції Закону України “Про обов`язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.
    5 день. Історія страхування: як людство навчилося управляти невизначеністю? (2 години).
    ▪ еволюцію страхових практик від найдавніших цивілізацій;
    ▪ цікаві історичні факти з історії страхування;
    ▪ страхування як фінансову індустрію, що відображає потреби суспільства;
    ▪ сторітелінг на тему страхування та як використовувати цей інструмент у навчальному процесі.
    Відповідно до умов виконання програми, усім учасникам (10 здобувачі та лектор) було надіслано сертифікати установленого зразка, а саме: сертифікат підвищення кваліфікації на 2 години за кожну з прослуханих лекцій (передбачав опрацювання відеоматеріалів, самостійну роботу та проходження тестування).
  • 2024-09-26 09:50:32 опублік. Алескерова Юлія Володимирівна

    Фото 23.09.2024 року було проведене перше зсідання наукового гуртка «Клуб Фінансиста, банкіра та страховика».
    Порядок денний:
    1. Затвердження плану роботи гуртка на 2024-2025 начальний рік.
    2. Обговорення із здобувачами основних нормативних документів (Положення «Про академічну доброчесність у Вінницькому національному аграрному університеті», Положення «Про запобігання та виявлення академічного плагіату у Вінницькому національному аграрному університеті», Зміни до положення «Про порядок оцінювання знань здобувачів вищої освіти у Вінницькому національному аграрному університеті», Положення "Про кафедру"), що передують якісній роботі наукового гуртка «Клуб Фінансиста, банкіра та страховика»
    3. Вступ нових членів.
    4. Обговорення наукових доробків здобувачів
    5. Різне.
    На засіданні гуртка були присутні члени кафедри фінансів, банківської справи та страхування, здобувачі.
  • 2024-09-25 14:33:36 опублік. Руда Оксана Леонтіївна

    Фото 25.09.2024 р. в рамках співпраці із стейкхолдерами для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» була проведена бінарна гостьова лекція к.е.н., доцента кафедри фінансів, банківської справи та страхування Олени Марценюк (гарант ОПП) та начальника управління методології і андерайтингу ПрАТ «ІНСК» Юрія Краківського на тему: «Майнове страхування» в рамках обов’язкової освітньої компоненти «Страхування». Слухачами заходу були також викладачі кафедри: завідувач кафедри, д.е.н., проф. Лариса Вдовенко та к.е.н., доцент Оксана Руда
    Матеріал представлений гостем містив власні розробки щодо сучасних реалій функціонування страхового ринку та тенденцій в майновому страхуванні в умовах воєнного стану, що викликало інтерес практичної складової розкриття теми виступу.
    Такі заходи щодо проведення бінарних гостьових лекцій в Навчально-науковому інституті економіки та управління Вінницького національного аграрного університету підтримуються керівництвом університету, адже вони сприяють покращенню засвоєння теоретичного матеріалу та набуття практичного досвіду і, як наслідок, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці в майбутньому.
  • 2024-09-25 06:40:09 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото 24 вересня 2024 р. здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» в рамках співпраці із стейкхолдерами разом із викладачами кафедри фінансів, банківської справи та страхування (професором Юлією Алескеровою та асистентом кафедри, Phd Іриною Томашук) мали нагоду здійснити пізнавальну екскурсію до Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, зокрема вдячні за таку можливість стейкхолдеру кафедри д.е.н., доценту Олександру Сьомченкову.
    Судові експерти Вінницького НДЕКЦ МВС продемонстрували роботу різних відділів установи, зокрема відділу ДНК експертизи, де проводять молекулярно-генетичні експертизи, сектору дактилоскопічних досліджень та обліків відділу криміналістичних видів досліджень, де здобувачі були ознайомлені з роботою програмного комплексу АДІС «ДАКТО 2000», за допомогою якого експерти встановлюють осіб причетних до скоєння злочинів.
    У відділі досліджень матеріалів, речовин і виробів ознайомили здобувачів вищої освіти із методами криміналістичного дослідження лакофарбових матеріалів, наркотичних засобів, нафтопродуктів та інших засобів.
    Молодь із захватом спостерігала за роботою експертів та ставила багато цікавих запитань!
    Найбільш цікавим було, що у ході зустрічі здобувачі дізнались про особливості національної валюти, зокрема: звідки походить назва української гривні; ключові характеристики українських банкнот і монет в обігу; елементи захисту банкнот; що робити зі зношеними банкнотами; з підробленими банкнотами та багато іншого.
    Спеціальні елементи захисту документів, що посвідчують особу та супроводжують транспортні засоби, зорієнтували слухачів щодо правил перевірки таких документів. Використовуючи оперативну криміналістичну техніку, спеціалістами було звернуто увагу на основні ознаки підробки документів, фінансових зокрема.
    Відвідування центру сприяло розширенню уявлення здобувачів про їх майбутню професію, допомогло зрозуміти, які навички та знання їм потрібні для досягнення успіху. Крім того, важливим є отримання практичного досвіду.
    Відвідування здобувачами підприємств, установ є невід`ємною частиною освітнього процесу, що не лише допомагає поглибити знання, але й сприяє професійному зростанню та успішній їх адаптації до реального середовища функціонування бізнесу.
    У ВНАУ створено усі можливості для всебічного розвитку здобувачів вищої освіти!
  • 2024-09-13 12:41:36 опублік. Руда Оксана Леонтіївна

    Фото
    2 вересня 2024 року на День гривні Національний банк України оголосив, що ініціює зміну назви монети "копійка" на "шаг". Новина про відновлення історичної справедливості та відродження монети шаг, викликала жваве публічне обговорення і велику кількість запитань.
    Команда Музею грошей Національного банку України вирішила провести вебінар для педагогів на тему «ШАГ: відродження історичної справедливості» та відповісти на всі запитання аудиторії.
    Захід відбувся в онлайн форматі 11.09.2024р., участь у якому прийняли здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування та гарант освітньої програми Олена Марценюк.
    Вебінар було проведено доктором історичних наук, старшим зберігачем фондів Музею грошей – Андрієм Бойко-Гагаріним.
    Метою вебінару є ознайомлення з інформацією та матеріалами, які доповнюють наявну навчальну програму, можуть використовуватись для підготовки до семінарів в межах навчальних дисциплін з фінансової грамотності, історії фінансів, грошей та кредиту, гроші та кредит, фінанси, банківська система тощо з метою розуміння сутності сучасних грошей, особливостей дизайну та створення грошей тощо.
    Усі учасники вебінару отримали іменні сертифікати тривалістю 2 (дві) академічні години.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 33 

    головна intranet   головна internet