Кафедра Фінансів, банківської справи та страхування


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри д.е.н., професор Вдовенко Лариса Олександрівна
☎ тел.кафедри: 43-72-30 (комутатор)

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-04-18 22:16:09 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото Завідувачка кафедрою фінансів, банківської справи та страхування, доктор економічних наук, професор Лариса Вдовенко (гарант ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» для другого (магістерського) рівня вищої освіти) впродовж 08-17 квітня 2024 року була учасником Міжнародного підвищення кваліфікації (вебінару) на тему: «Академічна доброчесність при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (phd) в країнах Європейського Союзу та Україні» (м. Люблін, Польща). Наразі завершила курс і отримала відповідний сертифікат (EC№ 19400 від 17.04.2024 р.).
    Навчальне навантаження міжнародного підвищення кваліфікації становило 1,5 кредити ЄКТС (45 години): з них лекційних – 12 год., практичних - 20 год., самостійна робота - 13 годин.
    Курс Міжнародного підвищення кваліфікації передбачав вивчення таких тем:
    Тема 1. Впровадження академічної доброчесності у закладах вищої освіти.
    Тема 2. Сучасні світові стандарти академічного письма: від теорії до практики (з урахуванням вимог провідних світових видавництв та університетів).
    Тема 3. Академічна доброчесність: плагіат (міжнародний досвід).
    Тема 4. Ефективні політики академічної доброчесності при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії в Україні.
    Тема 5. Академічна доброчесність та онлайн-оцінювання (міжнародний досвід).
    Тема 6. Академічна доброчесність та навички якісного академічного письма як важливі компетентності здобувачів вищої освіти.
    Отримана інформація вебінару з підвищення кваліфікації буде корисною для здобувачів (магістрів) та науково-педагогічних працівників кафедри при вивченні міжнародного досвіду впровадження академічної доброчесності в закладах вищої освіти.
  • 2024-04-11 22:01:25 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото 11.04.2024 р. в рамках співпраці із стейкхолдерами для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» була проведена гостьова лекція доктора економічних наук, професора Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Трусової Наталі Вікторівни на тему: «Формування фінансового потенціалу як платформи фінансового менеджменту суб’єкта господарювання» в рамках обов’язкової освітньої компоненти «Фінансовий менеджмент».
    Формування фінансового потенціалу визначає успішність роботи підприємства. Чим він вищий, тим більш конкурентоспроможним та інвестиційно привабливим є підприємство. В умовах швидко мінливого ринкового середовища перед суб’єктами господарювання постають проблеми ефективного використання наявних ресурсів, пошуку резервів підвищення фінансового забезпечення діяльності, оптимізації структури майна. Для вирішення цих проблем служби фінансового менеджменту підприємства мають управляти його фінансовим потенціалом. Відтак, існує об’єктивна потреба у формуванні механізму управління фінансовим потенціалом підприємств, інтегрованого із стратегічним баченням розвитку підприємства на ринку.
    Матеріал представлений доповідачем містив власні розробки щодо методики оцінки фінансового потенціалу суб’єктів господарювання, що викликало інтерес практичної складової розкриття теми виступу.
    Такі заходи щодо проведення гостьових лекцій в Навчально-науковому інституті економіки та управління Вінницького національного аграрного університету підтримує директор, д.е.н., професор Здирко Н.Г., яка разом із д.е.н, професором Вдовенко Л.О. теж були слухачами змістовного науково-пошукового дослідження з питань управління фінансами підприємств.
  • 2024-04-11 11:39:50 опублік. Руда Оксана Леонтіївна

    Фото 10 квітня 2024 року на 2 парі в аудиторії 1403 відбулося відкрите лекційне заняття к.е.н., доцента кафедри фінансів, банківської справи та страхування Рудої Оксани Леонтіївни з дисципліни «Фінансова безпека» на тему «Фінансова безпека банківської системи та банківської діяльності» для студентів 3 курсу денної форми навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». До лекційного заняття долучились заступник директора з навчальної роботи факультету обліку, фінансів та аудиту, голова НМК ННІ економіки та управління, к.і.н., доцент Федоришина Л.І., методист відділу моніторингу якості освітнього процесу та контролю академічної доброчесності Ромигайло І.Ю., викладачі ННІ економіки та управління. Заняття проведено на високому рівні із застосуванням мультимедійного обладнання.10 квітня 2024 року на 2 парі в аудиторії 1403 відбулося відкрите лекційне заняття к.е.н., доцента кафедри фінансів, банківської справи та страхування Рудої Оксани Леонтіївни з дисципліни «Фінансова безпека» на тему «Фінансова безпека банківської системи та банківської діяльності» для студентів 3 курсу денної форми навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». До лекційного заняття долучились заступник директора з навчальної роботи факультету обліку, фінансів та аудиту, голова НМК ННІ економіки та управління, к.і.н., доцент Федоришина Л.І., методист відділу моніторингу якості освітнього процесу та контролю академічної доброчесності Ромигайло І.Ю., викладачі ННІ економіки та управління. Заняття проведено на високому рівні із застосуванням мультимедійного обладнання.
  • 2024-04-08 16:49:42 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото Бути вільним – це реалізовувати себе. Сучасний банкінг поєднує в собі високі технології і глибоке розуміння поведінки людей, а фахівці в цій сфері – скарб для ейчара.
    08.04.2024 р. в рамках співпраці із роботодавцями для здобувачів другого (магістерського) та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» відбулась гостьова лекція регіонального менеджера Управління середнього бізнесу АТ АКБ Львів Ігора Бабака на тему: «Школа банкірів», яка була присвячена основам фінансової справи, навичкам продажів і прийомам ефективних перемовин.
    Окрім здобувачів освітньої програми, на зустрічі були присутні: директор навчально-наукового інституту економіки та управління Вінницького національного аграрного університету директор, д. е. н., професор Наталя Здирко, заступник директора з навчальної роботи, д. е. н., професор Олена Польова, завідувач кафедрою фінансів, банківської справи та страхування, д. е. н., професор Лариса Вдовенко (гарант освітньої програми для магістрів) та викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування: к.е.н., доцент Олена Марценюк (гарант освітньої програми для бакалаврів), к.е.н., доцент Оксана Руда.
    Цікава лекція та пропозиція доповідача долучатися до Школи банкірів здобувачів ОП «Фінанси, банківська справа та страхування» з метою отримання фінансового досвіду та побудови в майбутньому блискучої кар’єри викликала інтерес у слухачів, які мають характеризуватися мотивацією, працелюбністю, комунікабельністю та креативністю.
    Керівницво навчально-наукового інституту економіки та управління (д. е. н., професор Наталя Здирко, д. е. н., професор Олена Польова) та завідувачка кафедрою (д. е. н., професор Лариса Вдовенко) у виступах подякували керівництву банку за зустріч та висловили сподівання на активну співпрацю із Вінницьким національним аграрним університетом щодо підтримки та посилення практичної складової освітнього процесу.
  • 2024-04-02 17:08:16 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото Сьогодні 2.04.2024 р. здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» разом із д.е.н., проф., завідувачкою кафедри фінансів, банківської справи та страхування Ларисою Вдовенко мали можливість прослухати лекцію (в межах навчальної дисципліни «Фінансова політика держави») члена ради стейкхолдерів Юрія Вельгуса на тему: «Інструменти державної фінансової політики підтримки аграрного сектора України в умовах воєнного стану», яка відбулась на базі Вінницького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств в рамках співпраці з Вінницьким національним аграрним університетом.
    Здобувачі відмітили позитивні моменти такої співпраці, що покликана поєднувати теоретичну та практичну складову навчального матеріалу при вивчені даної вибіркової освітньої компоненти. Ознайомлення із діяльністю Укрдержфонду та механізмом надання допомоги викликало шквал конкретних запитань у здобувачів (активними були: Сачук А., Гайдамащук Б., Петрусевич В., Жданкін В.) та не менш цікавих і змістовних відповідей від доповідача. Юрій Вельгус ознайомив здобувачів із існуючими програмами бюджетної підтримки, що надається не лише фермерським господарствам, а й сімейним фермерським господарствам (ФОП), термінами подачі заявок та напрямками програм, із процедурою розподілу бюджетних коштів за кожним отримувачем в межах бюджетних асигнувань.
    Було відмічено, що актуальними програмами сьогодні є програми кредитування. Підсумовано, що позитивною тенденцією є можливості підприємств аграрного сектора подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів на онлайн-платформі Державний аграрний реєстр.
    В процесі обговорення директор Вінницького відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Юрій Вельгус висловив гаранту ОП «Фінанси, банківська справа та страхування» Ларисі Вдовенко пропозицію щодо необхідності запровадження в освітню складову тем, пов’язаних із розробкою грантових програм, що є вимогою сьогодення.
    Здобувачі та завідувачка кафедрою висловили подяку стейкхолдеру за змістовну лекцію та можливості практичного спрямування освітнього процесу, що є важливим в підготовці висококваліфікованих фахівців.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 30 

    головна intranet   головна internet