Кафедра Комп`ютерних наук та економічної кібернетики


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ КАФЕДРИ

КОНТАКТИ



ауд. 2226, 2228 (навчальний корпус №2)
телефон (внутр.): 219

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
Кафедра комп’ютерних наук та економічної кібернетики є навчально-науковим підрозділом факультету економіки та підприємництва, що готує фахівців у сфері комп’ютерних наук, економічної кібернетики та економіки.

Кафедру було створено у червні 2019 р. на базі кафедри інформаційних технологій в економіці і моделювання та кафедри економічної кібернетики.

У різні періоди функціонування вказані кафедри очолювали видатні та відомі не лише в українському, а й в міжнародному науковому просторі фахівці: Мартинюк П.С., Стахов О.П., Паламарчук Є.А., Веселовська Н.Р., Коляденко С.В., Потапова Н.А.

Історія кафедри розпочинається у жовтні 1989 року, коли на економічному факультеті було засновано кафедру інформатики та автоматизації процесів управління, яку очолив випускник факультету економічної кібернетики Одеського сільськогосподарського інституту к.е.н., доцент Мартинюк Петро Семенович.

З 1 вересня 1997 року кафедру очолив д.т.н., професор Стахов О.П., наукові досягнення якого отримали визнання, як на українському так і на міжнародному рівнях. За роки своєї діяльності кафедра успішно здійснила не тільки становлення, забезпечуючи викладання дисциплін для усіх спеціальностей навчального закладу, а і створила об’єктивні умови для відкриття у квітні 2002 року спеціальності «Економічна кібернетика» та нової кафедри відповідного напрямку. Так, у липні 2002 року на базі кафедри інформатики та автоматизації процесів управління було створено дві кафедри: кафедру економічної кібернетики та інформатики і кафедру інформаційних технологій у менеджменті.

В 2004 році кафедру економічної кібернетики та інформатики очолив к.т.н., доцент Паламарчук Євген Анатолійович. У цей час викладачі кафедри активно працювали над розробленням та впровадженням у освітньо-науковий простір університету електронної системи управління ВНЗ «Сократ», яка наразі є потужним інструментом організації та управлінням освітнім процесом ВНАУ. Значна увага приділялась також питанням комп`ютеризації управлінських та виробничих процесів на сучасних підприємствах АПК.

З 2006 р. завідувачем кафедри була к.т.н., доцент Веселовська Наталія Ростиславівна. З 2007 р. по 2020 р. – д.е.н., професор Коляденко Світлана Василівна. З 2020 р. по 2021 р. кафедру очолювала к.е.н., доцент Потапова Надія Анатоліївна. З вересня 2021 р. т.в.о. завідувача кафедри призначено к.ф.-м.н., доцента Шевчука Олександра Федоровича.
головна intranet   головна internet