Кафедра Комп`ютерних наук та економічної кібернетики


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ



ауд. 2226, 2228 (навчальний корпус №2)
телефон (внутр.): 219

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-04-16 18:20:36 опублік. Чіков Ілля Анатолійович

    Фото У рамках Програми Європейського Союзу у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту Erasmus+, студенти зі спеціальності 122 «Комп`ютерні науки» Вінницького національного аграрного університету Товстіцький Назар та Кривонос Ігор успішно пройшли онлайн навчання за обраними напрямами та збагатили свої знання міжнародним досвідом. Цей досвід став для них важливим кроком у професійному та особистому розвитку, а також відкрив нові можливості для майбутньої кар’єри.
    Вітаємо Товстіцького Назара та Кривоноса Ігоря з успішним завершенням онлайн навчання в рамках програми Erasmus та бажаємо їм яскравого й успішного майбутнього!
  • 2024-04-16 18:14:59 опублік. Чіков Ілля Анатолійович

    Фото Студентський науковий гурток «ІТ-бізнес» провів своє чергове засідання, на якому, згідно із попередньо затвердженим планом, обговорювали теми бізнес-проєктів, котрі можуть виконувати студенти.
    Зокрема, розглядали проєкти, що можуть впроваджуватися студентами спеціальності комп’ютерні науки. Головний критерій таких проєктів: використання знань студентів, отриманих за період навчання і порівняно невелика вартість такого проєкту.
    Цікавою виявилася ідея проєктів, в обговоренні яких студенти-гуртківці взяли найактивнішу участь.
    Ідея проєкту запозичена у стартап-коворкінгу «La Grulla» в Канделеді (Італія). Фахівці ІТ-індустрії все більше схиляються до думки про віддалену роботу, причому віддалену не лише від офісу, а й від гамірного міста. Офісні приміщення можуть розташовуватися на заміській території, освітлюватися в денний час природним світлом завдяки широким вікнам, в темну пору доби – за допомогою сонячних панелей. Такий проєкт отримав назву – «Коворкінг на селі».
    Декілька студентів взяли участь у розробці напрямів щодо втілення цих задумів:
    - розташування поруч смарт-будиночків для проживання, обладнаних всім необхідним;
    - облаштування місць для стоянок автотранспорту;
    - надання послуг з оренди електричних ролерів, тощо.
    Бізнес-ідея виявилася цікавою, в її обговоренні прийняли участь всі гуртківці, пропонуючи різні варіанти застосування свої знань, набутих під час навчання за спеціальністю комп’ютерні науки.
  • 2024-04-16 15:22:32 опублік. Підлубний Владислав Федорович

    Фото Проведення кураторської години з Групою 41-КН
  • 2024-03-27 20:06:42 опублік. Чіков Ілля Анатолійович

    Фото Підготовка висококваліфікованих спеціалістів – процес, що вимагає чимало зусиль фахівців різних направленостей, суттєва роль у цій роботі належить людям, що володіють практичними навичками і можуть навчити цьому майбутніх фахівців. Спеціалісти-практики також приймають безпосередню участь у підготовці здобувачів вищої освіти, приймаючи участь у обговоренні ОПП, підборі предметів, що вивчатимуться майбутніми фахівцями.
    Найкращим способом прийняти участь у формуванні ОПП, навчальних планів є їх обговорення під час спільних зустрічей стейкхолдерів. Така зустріч щодо долучення практиків до роботи щодо удосконалення планів для ЗВО спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» відбулася у межах загальної зустрічі роботодавців спеціальностей, що готуються на факультетах ННІ Економіки та управління 22 березня 2024 р.
    Здобувачі вищої освіти спеціальності 122 «Комп’ютерні науки», отримавши диплом бакалавра, можуть працювати у різних галузях, адже їх знання затребувані у програмуванні, роботі з базами даних, тестуванні програмних продуктів, так і у конкретних галузях, таких, наприклад, як АПК.
    Тому на зустрічі були присутні стейкхолдери, які представляли різні напрями: ТОВ Скайсофттек – к.т.н., директор Поремський Ю. В.; ТОВ ІТ Хаус – головний інженер Чубатюк О. О.; ТОВ ІТ Сервіс Він – старший інженер Лишак А. М.; ТОВ Айбекс Айті – директор з персоналу Монастирська О. К., ПП Велес+ – заступник директора Кулик М. Б.
    Розглянувши представлені кафедрами ОПП, стейкхолдери прийняли активну участь у їх обговоренні, вносили свої пропозиції щодо подальшого її удосконалення, серед ключових пропозицій фахівців-практиків були рекомендації по удосконаленню викладання деяких предметів та більш поглиблене вивчення предметів англійською мовою з метою вільного володіння нею.
    Також Рада стейкхолдерів ННІ економіки та управління засвідчила якісну підготовку здобувачів вищої освіти, в тому числі спеціальності 122 «Комп’ютерні науки», їх високий професійний рівень, компетентність, вміння застосовувати отримані знання у практичній діяльності та подякувала університету за достойний рівень підготовки спеціалістів.
  • 2024-03-18 17:21:16 опублік. Кіпоренко Світлана Сергіївна

    Фото Авторським колективом кафедр: "Комп’ютерних наук та економічної кібернетики" та "Економіки та підприємницької діяльності" було передано до бібліотечного фонду Вінницького національного аграрного університету примірники зарубіжної монографії «Development of e-commerce: IT technologies in the formation of agricultural systems and implementation of agricultural monitoring». Монографія є комплексним дослідженням авторів з проблем агроекосистем, агромоніторингу, інформаційних технологій та електронної комерції. Дослідження розраховане на науковців та фахівців, які здійснюють комерційну діяльність у сфері сільськогосподарського виробництва та впровадження сучасних інформаційних технологій для вдосконалення економічних відносин між суб’єктами господарювання. У матеріалах монографії відображено результати досліджень, виконаних у рамках науково-дослідних робіт кафедр, що дає можливість авторському колективу донести наукові здобутки широкому колу зацікавлених у вивченні нашої тематики спеціалістам.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 27 

    головна intranet   головна internet