Кафедра Охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ КАФЕДРИ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри - кандидат технічних наук, доцент Солона Олена Василівна,
вн. тел.кафедри - 230

Аудиторії, закіплені за кафедрою: лабораторія з теорія механізмів і машин 2302,
кабінет з дисципліни "Інженерні розрахунки на ПОЕМ" 2301, лабораторія з механіки матеріалів і динаміки машин 2113, кабінет з охорони праці 2328.
Кабінети: 2304-кабінет завідувача лабораторіями, 2306-кафедра, 2323-викладацька, 2303-кабінет завідувача кафедри.

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
E-mail: tehdis@vsau.org
Кафедра «Загальнотехнічних дисциплін» була створена 17 травня 2007 року, з липня 2014 року змінила назву на «Загальнотехнічних дисциплін та охорони праці». Очолює кафедру к.т.н., доцент Солона Олена Василівна. На кафедрі сформувався згуртований науково-педагогічний коллектив у складі: 6 доцентів, 1 асистент, завідувач лабораторіями. Фахівці кафедри проводять навчальний процес на всіх факультетах ВНАУ.
Навчання студентів проводиться з дисциплін: опір матеріалів, теоретична механіка, механіка матеріалів і конструкцій, теорія механізмів і машин, динаміка та міцність машин, технічна механіка, інженерна механіка, інженерні розрахунки на ПОЕМ, охорона праці, безпека життєдіяльності, цивільний захист, цивільна оборона, громадське будівництво,які проводяться в лабораторіях з теорії механізмів і машин, механіки матеріалів та динаміки машин та у кабінетах з інженерних розрахунків на ПОЕМ та охорони праці.Значна увага приділяється комп’ютеризації навчального процесу. На кафедрі функціонує комп’ютерний клас на 16 робочих місць. Використовується ліцензійне загальносистемне і спеціальне забезпечення – Windows, Сократ, Microsoft Office, КОМПАС, AutoCAD, SolidWorks.

Напрямки наукової діяльності:
- розробка нових технологічних процесів з використанням прогресивних методів пластичного деформування;
- дослідження вібраційних ефектів та створення на їх основі прогресивних енергоощадних технологій і обладнання для сільськогосподарського виробництва та машинобудування.
З 2007 року викладачами кафедри опубліковано більше 120 статей у фахових періодичних виданнях, зроблено більше 100 доповідей на науково – технічних конференціях, опубліковано 8 монографій та 10 навчальних посібників.
Колективом кафедри розроблено методичні матеріали та створено лабораторну базу, де студенти мають можливість займатись науково-дослідною роботою в студентських гуртках з провідними фахівцями кафедри.
Кафедра забезпечує роботу студентських наукових гуртків
”Механік-дослідник”
– керівник к.т.н., доц. Солона О.В.
” Міцність і надійність”
– керівник к.т.н., доц. Сивак Р.І.




головна intranet   головна internet