id: 39046
Title: Свиняче сало – цінний харчовий продукт
Authors: Морозова Л.П.
Keywords: свиняче сало, поживна цінність, арахідонова кислота
Date of publication: 2025-05-14 09:46:33
Last changes: 2025-05-14 09:46:33
Year of publication: 2025
Summary: Сало – це тваринний підшкірний жир, найчастіше свинячий. До яловичого сала раніше застосовували назву «лій», яка зараз вийшла з ужитку. Інколи, для назви солоного або копченого сала, використовують слово «шпик». В Україні та багатьох інших країнах сало є частиною традиційної національної кухні. У минулі часи сало було дуже важливим елементом харчування завдяки своїй дуже високій харчовій цінності (900 ккал на 100 г), а також здатності зберігати свої властивості протягом тривалого часу без охолодження. Для цього сало для тривалого зберігання засолюють. З сала витоплюють смалець та виробляють шкварки.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/39046.pdf
Publication type: Доповідь конференції
Publication: Міжнародна науково-практична конференція: «Освіта, наука і практика: інноваційні підходи до вирішення глобальних викликів». 30 квітня 2025 року, Вінниця. 2025.
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 39046.pdf Size : 1028146 byte Format : Adobe PDF Access : For all
| |
|
|