id: 36364
Title: Проєкт цеху з виробництва кисломолочних продуктів ВСК «Надія»
Authors: Цюпка Всеволод Юрійович
Keywords: кефір, ряжанка, сировина, технологія, контроль, виробництво, обладнання, безпека
Date of publication: 2024-05-30 15:17:53
Last changes: 2024-05-30 15:17:53
Year of publication: 2024
Summary: Кефір - це кисломолочний продукт змішаного молочнокислого та спиртового бродіння, який виробляють сквашуванням молока симбіотичною закваскою на кефірних грибках або концентратом грибкової кефірної закваски. Ряжанка – кисломолочний напій, одержуваний з коров`ячого незбираного та пряженого молока спільним молочнокислим і спиртовим бродінням. Заквашування відбувається термофільними молочнокислими стрептококами і чистими культурами болгарської палички. В проєкті запропоновано виробництво декількох видів кисломолочних продуктів: кефіру з м.ч.ж 3,2% за ДСТУ 4417:2005 «Кефір. Технічні умови» та ряжанки з м.ч.ж. 4% за ДСТУ 4565:2006 «Ряжанка та варенець. Технічні умови». У проєкті проведено розрахунки маси сировини і готової продукції кисломолочних напоїв. Відповідно до технологічної схеми виробництва було здійснено підбір та розрахунок обладнання, розроблено систему контролю якості продукції Відповідно до обраної технології виробництва розроблено систему управління якістю та безпечністю виробництва кисломолочних продуктів.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/36364.pdf
Publication type: Дипломні роботи 2024
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 36364.pdf Size : 752482 byte Format : Adobe PDF Access : Only for VNAU users
| |
|
|