id: 34101
Title: Господарсько-біологічна оцінка сортів гречки в умовах ПП «ЗЕТО» с. Мурафа Жмеринського району Вінницької області
Authors: Назарій Мельник
Keywords: сорти гречки, біопрепарати, строки проведення сівби, урожайність, технологія, якість насіння
Date of publication: 2023-11-01 15:23:37
Last changes: 2023-11-01 15:23:37
Year of publication: 2023
Summary: Гречка є цінною круп`яною та медоносною культурою нашої країни, яка вважається досить молодою круп’яною культурою. Це – сакральний продукт. Індикатор економічної стабільності народу. В Україні гречка вирощується з XVІ століття. Це єдина незлакова культура в групі зернових. Застосування її досить багатогранне та має надзвичайно велике народногосподарське значення. Гречку вирощують, головним чином, для одержання зерна, з якого виробляють продукт харчування – гречану крупу, що відзначається високою засвоюваністю і добрими смаковими якостями, це робить її незамінною в дитячому та лікувально-дієтичному харчуванні. У гречаній крупі містить 12-15 % білку, дві третини якого легко засвоюється організмом людини.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/34101.pdf
Publication type: Дипломні роботи 2023
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 34101.pdf Size : 1154366 byte Format : Adobe PDF Access : Only for VNAU users
| |
|
|