id: 32389
Title: Обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів роботи сатуратора для слабоалкогольних напоїв
Authors: Наавгуст Олександр Петрович
Keywords: барботажний сатуратор, сопло, коефіцієнт заповнення решітки, коефіцієнт місцевого опору, параметр Мартінеллі.
Date of publication: 2022-12-14 10:50:48
Last changes: 2022-12-14 10:50:48
Year of publication: 2022
Summary: В магістерській роботі встановлено, що установки для насичення безалкогольних напоїв газами, що застосовуються в промисловості, характеризуються великим набором різних конструкційних рішень і режимних параметрів. На якість та стійкість безалкогольних напоїв впливають насамперед технологічні режими проведення режиму насичення. На основі основних законів гідродинаміки методом суперпозиції розроблено модель сатуратора на струменевій стадії переміщення потоку, що дозволило уточнити початкові параметри барботажного процесу. На основі отриманих експериментальних даних методами нечіткої логіки побудовано багатовимірні моделі залежності споживчих властивостей газонасичених харчових рідин від технологічних параметрів процесу. Розроблено експериментальну установку для дослідження процесу насичення води діоксидом вуглецю, що доводять теоретичне обґрунтування підвищення процесу насичення безалкогольних напоїв газом також встановлено раціональні режими газонасичення різних харчових рідин.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/32389.pdf
Publication type: FFFF
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 32389.pdf Size : 2071506 byte Format : Adobe PDF Access : Only for VNAU users
| |
|
|