id: 30956
Title: Динаміка виробництва сої в Україні та світі.
Authors: Коробко А.А.
Keywords: урожайність, площа посіву, адаптивні сорти, продовольство, зернобобові культури, білково-олійна культура
Date of publication: 2022-05-12 12:30:58
Last changes: 2022-05-12 12:30:58
Year of publication: 2021
Summary: У статті висвітлено значення сої як однієї з головних сільськогосподарських культур для життєзабезпечення суспільства продовольством. На основі аналізу статистичних даних по врожайності та площах посіву сої в Україні та світі виділено десять світових країн-лідерів по її виробництву та визначено місце серед них України. Підтверджено, що в Україні соя є стратегічною культурою, яка впливає на стабілізацію землеробства, підвищення родючості та запасів азоту ґрунту, ліквідує дефіцит білка та допомагає в розв’язанні продовольчої проблеми. Збільшення валового збору сої відбувається не тільки за рахунок розширення площ посіву, а й завдяки підвищенню її врожайності. Для підвищення ефективності виробництва цієї культури запропоновано впровадити комплекс інноваційних рішень на різних стадіях виробництва, а також використовувати нові, продуктивні сорти. У багатьох публікаціях автори наголошують, що 30–35 % успіху під час вирощування сої залежить від правильного вибору сорту.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/30956.pdf
Publication type: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Publication: Збалансоване природокористування. 2021. № 4. С. 125-134
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 30956.pdf Size : 672797 byte Format : Adobe PDF Access : For all
| |
|
|