id: 25556
Title: Дослідження гліцериномістких поверхнево-активних речовин в харчових і переробних виробництв
Authors: Полєвода Ю. А.
Keywords: поверхнево-активні речовини, дистильований гліцерин, сировина, емульгатори, процес етерифікації, переетерифікація, диспергуючий ефект, молекулярна дистиляція
Date of publication: 2020-09-03 08:50:07
Last changes: 2020-09-03 08:50:07
Year of publication: 2020
Summary: В статті представлена інформація про поверхнево-активні речовини. Наведена їх повна класифікація, способи отримання гліцериномістких поверхнево-активних речовин (ПАР). Представлені перелік ПАР, що відносяться до природних та синтетичних. Доведено, що найперспективнішим (дешевим) способом виробництва поверхнево-активних речовин є переетерифікація олій та жирів, як самий простий за технологічною реалізацією.Представлені результати дослідження впливу поверхнево-активних речовин на захисні, смакові, структурні, властивості харчових продуктів. Виявлено ряд особливостей в характері взаємодії компонентів в системі харчова та переробна продукція – поверхнево-активна речовина. Проаналізовано способи отримання емульгаторів етерифікацією гліцерину жирними кислотами та переетерифікацією тригліцеридів гліцерином. Наведені основні фізико-механічні властивості гліцерину всіх марок. Обумовлена необхідність отримання ПАР синтетичним шляхом.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/25556.pdf
Publication type: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Publication: Вібрації в техніці та технологіях. - ВНАУ, 2020. - № 1 (96). - С. 141-148.
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 25556.pdf Size : 11672928 byte Format : Adobe PDF Access : For all
| |
|
|