id: 25132
Title: Розробка технології питного молока за використання ультразвукої кавітації
Authors: Берник І. М.
Keywords: ультразвук, кавітація, якість продукту, гомогенізація, бактерицидна дія, фізичні способи, подовження термінів зберігання, мікробна контамінація, молоко, технологія
Date of publication: 2020-06-09 13:47:40
Last changes: 2020-06-09 13:47:40
Year of publication: 2020
Summary: У роботі проведено аналіз технологічних рішень для подовження термінів зберігання рідких харчових продуктів. За результатами оцінки способів та обладнання для подовження термінів зберігання та інактивації мікрофлори запропоновано їх класифікацію в широкому спектрі характеристик, які сьогодні є технічно досяжними. Розглянуто сутність та особливості використання таких фізичних способів обробки рідких харчових продуктів, як електромагнітним полем високої та надвисокої частоти, інфрачервоним випромінюванням, високим тиском, іонізуючих випромінювань, ультрафільтрації, безконтактного електричного оброблення в потоці. Особлива увага присвячена оцінці використання ультразвукових коливань для обробки рідинних технологічних середовищ.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/25132.pdf
Publication type: Статті у зарубіжних наукових фахових виданнях (Copernicus та інші)
Publication: Scientific journal «Sciences of Europe». - 2020. - Vol. 2, No 51. - P. 45-56.
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 25132.pdf Size : 1301737 byte Format : Adobe PDF Access : For all
| |
|
|