id: 22039
Title: Вивчення культуральних властивостей нового поживного середовища
Authors: Войціцька О. М.
Keywords: мікобактерії, поживні середовища, бактеріологічна діагностика, культивування
Date of publication: 2019-11-28 12:26:36
Last changes: 2019-11-28 12:26:36
Year of publication: 2019
Summary: Проблема туберкульозу останніми роками стає дедалі актуальнішою і продовжує загострюватись. Значна частина цієї проблеми пов’язана з повільним ростом колоній збудника у загальноприйнятих поживних середовищах, а отже бактеріологічна діагностика туберкульозу і донині залишається досить трудомісткою. Окрім того, що ріст колоній з ’являється через значний термін - від 3 тижнів до 3 місяців, то ще й епізоотична ситуація ускладнилась поліморфізмом збудника туберкульозу. Відомі донині поживні середовища почали втрачати свою діагностичну цінність.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/22039.pdf
Publication type: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Publication: Аграрна наука та харчові технології : зб. наук. пр. ВНАУ. - 2019. - Вип. 2 (105). - C. 139-145.
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 22039.pdf Size : 238128 byte Format : Adobe PDF Access : For all
| |
|
|