id: 20698
Title: Розробка рецептур дитячих варених сосисок
Authors: Войціцька О. М.
Keywords: дитяче харчування, варені ковбаси, сосиски, якість, м`ясо
Date of publication: 2019-06-14 14:24:08
Last changes: 2019-06-14 14:24:08
Year of publication: 2018
Summary: Неякісного дитячого харчування в Україні вистачає. За даними органів у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту України, в останні роки було забраковано та вилучено з реалізації 36,7 % з 74,13 тон перевіреної продукції дитячого харчування.Усе це зумовило актуальність теми дослідження. Для вирішення проблеми забезпечення дітей високоякісними м’ясними продуктами необхідно створити виробництво екологічно безпечних біологічно повноцінних продуктів на основі дієтичного м’яса для харчування здорових і хворих дітей різних вікових груп. У статті обґрунтовано базову сировини, при розробці рецептури дитячих сосисок використовували м’ясо яловичини та курятини (курчата-бройлери), поєднуючи їх у різних співвідношеннях. Відповідно до результатів органолептичної оцінки, при дегустації модельних фаршів із різним співвідношенням яловичини та курятини, найкращі показники були у зразку, де яловичина становила 30 %, курятина – 70 %.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/20698.pdf
Publication type: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Publication: Аграрна наука та харчові технології : зб. наук. пр. - Вінниця : ВНАУ, 2019. - Вип. 1 (104). - C. 170-175.
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 20698.pdf Size : 209885 byte Format : Adobe PDF Access : For all
| |
|
|