The Repository of VNAU

MAIN | BY YEARS | COLLECTIONS| BY TYPES| BY DEPS | SEARCH| LOGIN | ABOUT| RSS |

id: 16864
Title: Effect of chelating form of microelements and β-carotene on morphological and chemical composition of quail eggs
Authors: Shevchenko L. V., Yaremchuk O. S., Gusak S. V., Myhalska V. M., Poliakovksiy V. M.
Keywords: quail, copper glycinate, zinc glycinate, cobalt glycinate, manganese glycinate, iron glycinate, β-carotene, eggs, the chemical composition
Date of publication: 2018-07-24 09:14:26
Last changes: 2018-07-24 09:14:26
Year of publication: 2017
Summary: Потомству перепелів, яке одержали від батьківського стада, протягом періоду вирощування згодовували комплекс гліцинатів мікроелементів з мікробним β-каротином. Заміна неорганічних сполук міді, цинку, заліза, марганцю та
кобальту на їх гліцинати в дозі, що відповідає фізіологічній потребі, протягом періоду вирощування сприяла збільшенню товщини шкарлупи яєць на 5,2% порівняно з контрольною групою, та на 11% – порівняно з перепелами, яким згодовували аналогічний комплекс гліцинатів мікроелементів з β-каротином в дозі, що становить половину фізіологічної потреби птиці. Заміна в комбікормах потомства перепелів неорганічних джерел мікроелементів на їх гліцинати в дозах, що відповідала потребі та половині потреби, не впливала на масу яєць, масу жовтків та шкаралупи яєць. Разом з цим, у перепелів, що отримували суміш гліцинатів мікроелементів у дозі, що відповідала половині їх потреби, підвищилась маса білка яєць на 3,3% порівняно з аналогічними показниками перепелів, яким згодовували гліцинати мікроелементів згідно потреби.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/16864.pdf
Publication type: Статті Web of Science Core Collection
Publication: Ukrainian Journal of Ecology. - 2017. - № 7(2). - C. 5-8. DOI: 10.15421/201713
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 16864.pdf Size : 192644 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge

"Socrates" System  |   VNAU official site Copyright © 2013, coding by Y.Palamarchuck, design by R.Yatskovska