Деканат інженерно-технологічного факультету


  ГОЛОВНА  |   СКЛАД  |   ДОКУМЕНТИ  |   ПРО ПІДРОЗДІЛ  |

    ПРО ПІДРОЗДІЛ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
Факультет механізації сільського господарства створено 30 вересня 1982 року та був очолений к.т.н доцентом Берником Павлом Степановичем.
На той час у складі факультету було лише три кафедри: сільськогосподарських машин, експлуатації машинно-тракторного парку, фізики та вищої математики. Для навчання використовувались два навчальних корпуси та лабораторно-навчальний комплекс "Модуль". Всі студенти факультету проходили навчальну практику та деякі лабораторно-практичні заняття в Калинівському машинобудівному заводі, який був філією кафедри сільськогосподарських машин та у складі студентських загонів при виконанні сільськогосподарських робіт на виробництві. Навчання проводилося за однією спеціальністю "Механізація сільського господарства".
За час існування факультет підготував більше трьох тисяч інженерів-механіків за спеціалізаціями: "Механізація рослинництва", "Механізація тваринництва", "Механізація переробки та зберігання сільськогосподарської продукції", "Технічний сервіс машин", "Охорона праці".
Деканами факультету механізації сільського господарства за час свої історії були: Мамалиґа Василь Степанович (1981-1982), Берник Павло Степанович (1982-1987), Середа Леонід Павлович (1987-1989), Нахайчук Віктор Григорович (1989-1991), Анісімов Віктор Федорович (1991-1997), Дусанюк Віктор Аркадійович (1997-2005), Іванов Микола Іванович (2005-2009). З 2009 р. факультет очолює д.т.н., професор Паламарчук Ігор Павлович.
На теперішній час до складу факультету входить вісім кафедр: "Сільськогосподарські машини", "Автоматизація та комплексна механізація технологічних процесів", "Трактори, автомобілі та технічний сервіс", "Експлуатація машинно-тракторного парку і ремонт машин", "Машини і обладнання сільськогосподарського виробництва", "Загальнотехнічні дисципліни" "Фізичне виховання", "Українська та іноземні мови", з яких перші п`ять є випускними.
На факультеті здобувають вищу освіту 820 студентів денної і 864 студенти заочної форми навчання.
На факультеті ведеться підготовка фахівців за спеціальностями 8.091902 - "Механізація сільського господарства", 8.090215 - "Машини і обладнання сільськогосподарського виробництва", 8.090221 - "Обладнання переробних і харчових виробництв".
Підготовка фахівців за напрямом 0902 - "Інженерна механіка" зі спеціальності 8.090200 "Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва" здійснюється згідно з ліцензією "Серія АВ №048387 від 23.05.2006 р", зі спеціальності 8.090221 - "Обладнання переробних і харчових виробництв" - за ліцензією №301627 від 15.02.07 р.
Спеціальність "Механізація сільського господарства" ліцензована й акредитована за IV рівнем з ліцензованим обсягом прийому 95 осіб, спеціальності "Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва" та "Обладнання переробних і харчових виробництв" - відповідно по 50 осіб.
На факультеті функціонують наукові школи, створені д.т.н., професорами Берником П.С., Друкованим М.Ф., Гарькавим А.Д., Анісімовим В.Ф.
Серед основних напрямків розвитку факультету можна відзначити:
" теорія та практика використання вібраційних машин в галузях агропромислового машинобудування, виробництва та переробки с.-г. продукції;
" створення прогресивних схем біодизеля;
" екстрагування та очищення харчових домішок;
" виробництво біоетанолу;
" діагностування тракторів, автомобілів і с.-г продукції;
" пластичне деформування при обробці тиском;
" використання сонячної енергії при сушінні кормових культур;
" методи та методики оцінювання конкурентоспроможності с.-г. техніки та технологій;
" розробка ефективних методів очищення цукрових буряків, зокрема на крутих схилах.


головна intranet   головна internet