Деканат факультету менеджменту та права


  ГОЛОВНА  |   СКЛАД  |   ДОКУМЕНТИ  |   ПРО ПІДРОЗДІЛ  |

    ПРО ПІДРОЗДІЛ

КОНТАКТИ
Декан факультету
к.ю.н. Мельничук Ольга Федорівна

Наша адреса:
21018, м.Вінниця, вул.Пирогова,3
навчальний корпус №5, 2-й поверх

Телефони:
декан факультету менеджменту та права (0432)65-56-65
деканат денної форми навч. (0432)65-63-69
деканат заочної форми навч. (0432)65-63-52
комутатор (0432) 43-85-20, (0432) 43-72-30

Електронна адреса:
purogova3@yandex.ya

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
Факультет менеджменту, який до 2005 року мав назву економічного, бере свій початок з 1983 р., коли до числа студентів першого курсу було зараховано 50 осіб. На час формування факультету було створено кафедру економічних дисциплін, де працювало 5 викладачів-економістів.
У 1986 р. створено економічний факультет, на якому організовано дві кафедри: економічних дисциплін і бухгалтерського обліку. Першим деканом економічного факультету, до складу якого входило і відділення економістів-бухгалтерів, був В. М. Костенко. З 2000 по 2010 р. деканом економічного, а потім факультет очолювали к.е.н., професор Мазур А. Г. і доцент Ціхановська В.М.
У 2010 р. створено навчально-науковий інститут менеджменту, адміністрування та права, директором якого призначено професора А. Г. Мазура. В його складі функціонував факультет менеджменту, який до серпня 2014 р. очолювала кандидат економічних наук, доцент В. М. Ціхановська. У травні 2014 р. навчально-науковий інститут менеджменту, адміністрування та права реорганізовано у факультет менеджменту, а 1 вересня 2014 р. його перейменовано в факультет менеджменту та права. З цього часу факультет очолює кандидат юридичних наук, доцент О. Ф. Мельничук.
До складу факультету менеджменту та права входять 7 кафедр: аграрного менеджменту; адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії; менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, готельно-ресторанної справи та туризму; дорадництва та інформаційних технологій в менеджменті; правознавства; української та іноземних мов; історії України та філософії. Усі кафедри інституту укомплектовані висококваліфікованими науково-педагогічними працівниками і допоміжним персоналом.
Факультет надає освітні послуги з підготовки бака¬лаврів за галуззю знань 0306 «Менеджмент і адмі¬ністрування» за напрямом 6.030601 «Менеджмент» (за професійними спрямуваннями «Менеджмент ор¬ганізацій і адміністрування в АПК», «Менеджмент ЗЕД», фаховою програмою «Менеджмент митної справи»); бакалаврів за галуззю знань 0304 «Право» за напрямом підготовки 6.030401 «Правознавство»; спе¬ціалістів за спеціальностями 7.03060101 «Менеджмент організацій і адміністрування в АПК», 7.03060104 «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», 7.03040101 «Правознавство»; магі¬стрів за спеціальностями 8.03060101 «Менеджмент орга¬нізацій і адміністрування в АПК», 8.03060104 «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» та 8.18010018 «Адміністративний менеджмент».
В аспірантурі здійснюється підготовка фахівців за спеці¬альностями 08.00.03 – «Економіка та управління націо¬нальним господарством», 08.00.04 – «Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)», 08.10.05 – «Розміщення продуктивних сил і регіональна економіка». У 2010 р. відкрито спеціалізовану вчену раду із захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за цими спеціальностями, а з 2011 р. – із захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук.
Навчальний процес забезпечують 104 викла¬дачі, серед яких 14 докторів наук, професорів, 62 кандидати наук, доцентів.
Важливу роль в системі організації та управління діяльністю факультету віді¬грають деканат, загальні збори трудового колективу, старостат, студентське самоврядування.
Головними принципами і напрямками діяльності факультету є:
- оптимізація аудиторної та самостійної роботи студентів, формування у них навичок самоосвіти, потреби навчатися протягом всього життя;
- організація системної індивідуальної роботи студентів з викладачами та підвищення її ефективності;
- здійснення поглибленої підготовки з фундаментальних та спеціальних дисциплін, з правознавства та всього комплексу наук про людину, іноземних мов, інформатики;
- надання студентам змоги стажуватися за кордоном;
- забезпечення високого рівня викладання;
- створення викладачам сприятливих умов для застосування авторських програм та оригінальних методик викладання;
- підготовка власних викладацьких кадрів з числа кращих випускників факультету;
- здійснення поглибленої науково-дослідницької роботи, пріоритети в якій надаються дослідженням проблем управління економічними процесами в АПК, підтримці будь-якої інноваційної діяльності, якнайширше залучення до науково-дослідницької роботи молодих викладачів та студентів;
- сприяння студентам у визначенні своєї професійної кар`єри, допомога їм з працевлаштуванням, залученням до практичної діяльності за майбутнім фахом ще під час перебування на студентській лаві;
- поширення міжнародних зв`язків, встановлення творчих контактів з авторитетними вищими навчальними закладами та науковими установами, молодіжними організаціями в Україні та за кордоном;
- органічне єднання з національною та світовою культурою, історією, загальнолюдськими цінностями та ідеалами;
- створення матеріально-технічної бази, спроможної забезпечити підготовку фахівців XXI століття.
Наближення навчального процесу до вимог ринку праці досягається, перш за все, за рахунок тривалої фахової практичної підготовки випускників усіх рівнів на провідних підприємствах системи АПК, у тому числі з виконанням реальних обов`язків менеджерів нижчої та середньої ланки, переддипломною практикою, написанням дипломних робіт на матеріалах та на замовлення реальних підприємств і організацій. Це сприяє встановленню тісних взаємозв`язків між студентом і підприємством, яке часто стає першим робочим місцем випускника денної форми навчання. Після завершення навчання усі випускники, які навчалися за державним замовленням, одержують направлення на роботу у реформовані підприємства та організації системи АПК, органи державного управління і працевлаштовуються на посадах головних, провідних та галузевих спеціалістів середньої ланки.

головна intranet   головна internet