Деканат факультету економіки, інформаційних технологій та сфери обслуговування


  ГОЛОВНА  |   СКЛАД  |   ДОКУМЕНТИ  |   ПРО ПІДРОЗДІЛ  |

    ПРО ПІДРОЗДІЛ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
Навчально-науковий інститут аграрної економіки ВНАУ створено 1 листопада 2010 р. і який очолює доктор економічних наук, професор Мороз Олег Васильович.
Деканом фінансово-економічного факультету є кандидат економічних наук, доцент Вдовенко Лариса Олександрівна.
Заступником декана фінансово-економічного факультету є к.с.-г.н., доцент Янчук Володимир Іванович.
Факультет готує фахівців з напрямів підготовки «Економічна кібернетика» (за денною та заочною формами навчання) в межах якого відкрито спеціалізацію «Інформаційні системи управління та технології в митних органах», «Фінанси та кредит» (за денною формою навчання), з 2011-2012 навчального року - «Міжнародна економіка» (за денною формою навчання).
Фахівці вказаних напрямів підготовки володіють вміннями і навичками необхідними для забезпечення управління складними економічними процесами як в аграрній сфері, так і в інших галузях економіки.
Головними завданнями факультету є:
- здійснення освітньої діяльності з ліцензованих напрямів підготовки, яка забезпечує підготовку фахівців відповідних освітньо-кваліфікаційних рівнів і відповідає стандартам вищої освіти;
- здійснення наукової та культурно-виховної діяльності;
- забезпечення виконання державного замовлення та угод на підготовку фахівців з вищою освітою;
- підготовка молоді до самостійної наукової діяльності;
- вивчення попиту на окремі спеціальності на ринку праці і сприяння працевлаштуванню випускників.
Підготовка фахівців здійснюється за повним циклом навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст», «магістр».
Навчально-виховний процес на факультеті забезпечують висококваліфікований професорсько-викладацький склад. До складу фінансово-економічного факультету входить три кафедри:
- кафедра фінансів та кредиту (очолює к.е.н., доцент Фаюра Н.Д.);
- кафедра міжнародної економіки (очолює д.е.н., професор Мороз О.В.);
- кафедра економічної кібернетики (очолює д.е.н., професор Коляденко С.В.)
Всі кафедри є випусковими з напрямів підготовки фахівців, що здійснюється на факультеті.
На випускаючих кафедрах, в межах функціонування наукових шкіл факультету, ведеться підготовка аспірантів, здійснюється захист кандидатських та докторських дисертацій.
Науково-педагогічні працівники кафедр факультету забезпечують навчальний процес не лише на фінансово-економічному факультеті, а й на інших факультетах університету, за спеціальностями та відповідними дисциплінами, що передбачені навчальними планами.
При факультеті створено навчально-інформаційний центр комп`ютерних технологій ВНАУ, який спрямовує свою роботу на впровадження передових комп`ютерних технологій у навчальній, науковій та організаційній діяльності інституту та університету в цілому. За підтримки викладачів кафедри економічної кібернетики створено та впроваджено інформаційне науково-консультаційне освітнє середовище «Інтранет ВНАУ», впроваджено соціальну науково-консультаційну мережу університету «Спільнота ВНАУ» яка відповідає світовим стандартам; «АСУ-Медцентр» (Центр здоров’я ВНАУ), електронну бібліотечну систему вузу «Софія», електронну навчальну систему «Модуль АСУ-Деканат», за які неодноразово отримувались нагородження, гранти, золоті медалі за вагомий внесок у розвиток та впровадження інноваційних технологій.

НАУКОВІ ШКОЛИ
ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ
ННІ АГРАРНОЇ ЕКОНОМІКИ

Наукова школа д.е.н., проф. Мороза Олега Васильовича
«Розробка моделі ефективності сучасного вітчизняного підприємства в умовах поглиблення впливу ринкових умов»


Директор Навчально-наукового інституту аграрної економіки ВНАУ, зав. кафедри міжнародної економіки. Закінчив Уманський сільськогосподарський інститут у 1985 р.

Науковцями школи під керівництвом проф. Мороза О.В. підготовлено і захищено 20 кандидатських дисертацій, виконані і продовжують виконуватися науково-дослідні роботи за розділом «Фундаментальні дослідження у ВНЗ» за темами: «Організаційно-економічні основи забезпечення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств на регіональному ринку» (№ держреєстрації 0101U004672), «Теорія трансформації сучасного ринку під впливом процесів глобалізації» (№ держреєстрації 0104U000739), «Теорія еволюційних процесів, стійкості та безпеки економічних систем» (№ держреєстрації 0107U002093). Здійснено наукові дослідження за госпдоговірними темами («Порівняльний аналіз фінансово-господарського стану та санаційної спроможності цукрових заводів Вінниччини», № держреєстрації 0107U004481) та ін.
Новизна та пріоритет наукових досліджень школи підтверджені авторським свідоцтвом (№19834 від 12.03.2007 р.), реалізована у вигляді теоретичних та прикладних розробок, отримали міжнародне визнання.
Мороз О.В. - автор близько 130 публікацій, у т.ч. 15 монографій, 2 навчальних посібників, 1 патенту на винахід.


Наукова школа д.е.н., проф. Коляденко Світлани Василівни
«Моделі регіональної економіки, інформаційні технології в економіці та освіті»

Завідувач кафедри економічної кібернетики ВНАУ. Закінчила з відзнакою Одеський сільськогосподарський інститут у 1983 р.






Науковцями школи під керівництвом проф. Коляденко С.В. над дисертаційними роботами працюють 3 аспіранти та 9 пошукачів.
С.В.Коляденко є автором більше 100 наукових робіт та 4 навчальних посібників.
Напрями досліджень:
- регіональна економіка;
- інформаційні технології в економіці;
- інформаційні технології в освіті;
- «Розробка бібліотеки моделей економічних систем на основі сучасних інформаційних технологій»: дослідження розробки бібліотеки моделей економічних систем присвячені формуванню шаблонів, прикладів, тренажерів, аналітичних звітів за такими напрямами: моделі оптимізації, інформаційні моделі, моделі взаємодій та інформаційних потоків в середовищі організації, ситуаційні моделі, інші економіко-математичні та інформаційні моделі.
Окремим підрозділом школи є вивчення питань дистанційного навчання, основний напрям дослідження якого є створення програмно-педагогічних засобів та проектування системи дистанційного навчання на основі формалізації пізнавальної діяльності людини та використання методів штучного інтелекту.
Результатами діяльності школи є впровадження розробок у вигляді електронної навчальної системи «Інтранет-ВНАУ», АСУ «Сократ» (до складу якої входить АСУ «Софія» та АСУ «Деканат»).
Означена система та результати роботи наукових шкіл неодноразово одержували нагороди, в тому числі:
- Золота медаль на виставці «Агро-2010»;
- Золота медаль за вагомий внесок у розвиток аграрного сектора України в номінації «За науково-інформаційне забезпечення агропромислового виробництва» (Коляденко С.В., Паламарчук Є.А.).

Наукова школа д.т.н., проф. Матвійчука Віктора Андрійовича
«Розвиток ресурсозберігаючих процесів локального ротаційного деформування на основі оцінки деформівності металів»


Заступник директора з наукової роботи Навчально-наукового інституту аграрної економіки ВНАУ. Закінчив Вінницький політехнічний інститут у 1977 р.


Науковцями школи під керівництвом Матвійчука В.А. виконані і продовжують виконуватися науково-дослідні роботи в рамках:
- державних науково-технічних програм комплексних проектів Державного комітету України з питань науки і технологій №04.03.01/001К-95 по темі 5.42.02/044-93 та №04.03.01/001К-95 по темі 5.42.02/044-93 «Розробка високоефективних маловідходних технологій пластичної формозміни металів і пористих матеріалів», а також держбюджетних науково-дослідних робіт «Створення і дослідження нових технологічних процесів утворення порожнистих деталей зі складним профілем поверхні» (номер державної реєстрації 0106U001619);
- господарських договірних науково-дослідних робіт: з Ленінградським політехнічним інститутом (номер державної реєстрації 01860132420); з дослідним заводом Ленінградського НВО ім. В. Я. Клімова (номери державної реєстрації 01860125383, 01870043875, 01900062911) та ін.
Новизна та пріоритет наукових досліджень школи підтверджені дев’ятьма авторськими свідоцтвами і патентом, реалізована у вигляді теоретичних та прикладних розробок, отримали міжнародне визнання. Ряд робіт включені до реферативної бази даних Scopus. Основні результати роботи пройшли апробацію в виробничих умовах та отримали впровадження на ряді підприємств України, Росії, Казахстану: ЛОЕП «Світлана», ВО «Позітрон», ЛНВО ім. В. Я. Клімова, м. Санк-Петербург; ТОВ «Нейтрино», ТОВ «АРИСМЕТ», м. Москва; ВАТ «КЗТС», м. Краматорськ; ДП ЗМКБ «Прогрес», м. Запоріжжя; ВАТ «Вінницький дослідний завод», ТОВ «Виробничо-комерційна фірма Вінпромсервіс», м. Вінниця; ЗАТ «Калинівський машинобудівний завод», м. Калинівка та на інших підприємствах.
Проф. Матвійчук В.А. є автором близько 120 публікацій, у т.ч. 1 монографії, 1 підручника, 9 авторських свідоцтв і патенту.
головна intranet   головна internet