Факультет агрономії, садівництва та захисту рослин


  ГОЛОВНА  |   КАФЕДРИ  |   СКЛАД  |   ДОКУМЕНТИ  |   ПРО ФАКУЛЬТЕТ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-09-27 13:23:51 опублік. Циганський В`ячеслав Іванович

    Фото На кафедрі рослинництва та садівництва факультету агрономії, садівництва та захисту рослин Навчально-наукового інституту агротехнологій та природокористування 26 вересня 2024 року відбулось чергове засідання гуртка «Плодоовочівник». За участі доктора сільськогосподарських наук, професора Вдовенка С.А., доцента Паламарчук І.І. та асистента Гук І.М. учасникам гуртка запропоновано ознайомитись із технологіями вирощування ягідних рослин та винограду в умовах Вінницької області. Представлено елементи технології з використання чорної поліетиленової плівки і належного утримання ґрунту під час вирощування полуниці, малини та винограду. Одночасно, проведено дегустаційне оцінення сортів винограду, які вирощуються на дослідній ділянці кафедри.
  • 2024-09-27 13:21:47 опублік. Циганський В`ячеслав Іванович

    Фото Проведення гостьової лекції неабияк важливо для досягнення відповідного рівня навчання та з метою реалізації сучасних підходів до нового рівня освіти. 25 вересня 2024 року для здобувачів вищої освіти ННІ агротехнологій та природокористування факультету агрономії, садівництва та захисту рослин денної форми навчання галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство спеціальностей 203 Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство та 203 Садівництво та виноградарство першого (бакалаврського) освітнього рівня у рамках дисциплін «Ягідництво» та «Овочівництво закритого ґрунту» під керівництвом доктора с.-г. наук, професора Вдовенка С.А. та доцента Паламарчук І.І. проведено спільну гостьову лекцію із головним агрономом компанії «BTU» Олександром Володимировичем Ростоцьким, який озвучив тему: «BTU. Український виробник мікробних та ферментних препаратів для сільського господарства» та фахівцем із сертифікації, науковим співробітником «Подільської дослідної станції садівництва ІС НААН України» Сергієм Даниловичем Чебаном на тему: «Основи органічної сертифікації садівничих та ягідних господарств». Олександр Володимирович Ростоцький розповів про застосування біологічних препаратів за органічного вирощування с.-г. культур, у тому числі овочевих. Ознайомив з основними напрямками діяльності компанії «BTU» як в Україні так і за її межами. Представив біологічні препарати, які використовуються провідними аграрними виробниками в Україні. Сергій Данилович Чебан надав інформацію щодо особливостей вирощування плодово-ягідних, овочевих та інших с.-г. культур за органічною технологією, особливості та процес сертифікації органічної продукції, зокрема умови отримання сертифікату на її виробництво, перевірка дотримання господарствами умов договору щодо вирощування органічної продукції, а також посадкового матеріалу плодово-ягідних культур та винограду, ознайомив з діяльністю «Подільської дослідної станції садівництва ІС НААН України». Зазначив основних виробників органічної овочевої продукції на Вінниччині, а саме ТОВ «Органік-Д», продукція якої є конкурентоспроможною не тільки на внутрішньому, але і на зовнішньому ринку органічних овочів.
  • 2024-09-27 13:18:46 опублік. Циганський В`ячеслав Іванович

    Фото 25 вересня 2024 року на факультеті агрономії, садівництва та захисту рослин ННІ агротехнологій та природокористування відбулося планове засідання студентського наукового гуртка «Агроном-дослідник».
    Під час засідання було розглянуто і затверджено календарний план роботи гуртка «Агроном-дослідник» на 2024-2025 навчальний рік. Крім того на засіданні учасниками було обрано старосту студентського наукового гуртка та обговорено напрями науково-дослідної роботи у розрізі тематик кафедр факультету.
    Директор ННІ агротехнологій та природокористування Ігор Дідур відзначив важливість професії агронома у забезпеченні стійкості продовольчої безпеки та сприянні розвитку економіки. Поряд із цим було відмічено роль науки та інновацій у сучасному аграрному виробництві і перспективи наукових досліджень.
    Керівник гуртка В’ячеслав Циганський ознайомив присутніх із особливостями студентської наукової роботи у ВНАУ, порядком оформлення і публікування наукових праць з обов’язковим дотриманням принципів академічної доброчесності.
    Здобувачі вищої освіти висловлювали креативні ідеї щодо перспектив розвитку наукового гуртка та бажання набуття навиків дослідницької роботи.
  • 2024-09-23 13:48:45 опублік. Пелех Людмила Вікторівна

    Фото 23.09.2024 р. директор ННІ агротехнологій та природокористування, професор Ігор Дідур, викладачі кафедри землеробства, грунтознавства та агрохімії професор Григорій Заболотний, старший викладач Людмила Пелех разом із здобувачами вищої освіти 3-го курсу спеціальностей 201 Агрономія, 202 Захист і карантин рослин та 203 Садівництво і виноградарство відвідали СТОВ «Промінь» с. Черепашинці Хмільницького району Вінницької області.
    Майбутнім фахівцям аграрного сектору України було організовано зустріч із керівником та провідними спеціалістами господарства, які ознайомили здобувачів вищої освіти із: структурою господарства; напрямком виробництва; машинно-тракторним парком, який був представлений сучасною грунтообробною технікою; сертифікованою АЗС; складськими приміщеннями для зберігання агрохімікатів; зерносховищем; фермою та інфраструктурою села.
    Здобувачі мали змогу побачити в роботі бурякозбиральний комплекс, посів озимини сучасними посівними комплексами, збирання соняшника, сої, підготовку поля під посів ярих культур, де головний агроном господарства ознайомив із технологічними процесами вирощування сільськогосподарських культур, а головний інженер - із сучасною технікою та її можливостями.
    Після теоретичних аспектів здобувачам вищої освіти було проведено екскурсію по господарству, де вони ознайомились із структурними підрозділами, робочим життям і дозвіллям колективу СТОВ «Черепашинці».
    По завершенню господарі почастували здобувачів смачним обідом.
  • 2024-09-19 20:04:40 опублік. Циганський В`ячеслав Іванович

    Фото Гостьова лекція – активний метод навчання сучасного рівня аграрної освіти.
    16.09.2024 року на факультеті агрономії, садівництва та захисту рослин ННІ агротехнологій та природокористування ВНАУ для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 201 «Агрономія» у рамках дисципліни «Енергетичні рослинні ресурси» під керівництвом кандидата с.-г. наук, доцента Циганського В.І. проведено спільну гостьову лекцію із стейкхолдером інституту, директором ТОВ «Органік Д» і співзасновником компанії «Міскантус технолоджі» Кричковським В.Ю. на тему «Потенціал вирощування міскантусу гігантського на малородючих та деградованих ґрунтах України».
    Під час лекції здобувачі дізнались про перспективи та шляхи використання міскантусу як енергетичної культури, найсучаснішу технологію вирощування, особливості захисту посівів, збирання листостеблової маси та ефективні рішення у системі його переробки, а також економічний ефект від вирощування даної культури.
    Здобувачі задавали багато цікавих і актуальних питань щодо технології вирощування та реалізації продукції.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 98 

    головна intranet   головна internet