Кафедра Рослинництва, селекції та біоенергетичних культур


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри рослинництва, селекції та біоенергетичних культур Мазур Олександр Васильович кабінет 2418а

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
E-mail: rosteh@vsau.org

  • 2023-10-17 21:07:36 опублік. Мазур Олександр Васильович

    Фото За сприяння в.о. директора ННІ Агротехнологій та природокористування Ігоря Дідура,12 жовтня 2023 року, була проведена зустріч студентів спеціальності 201 «Агрономія» другого (магістерського) освітнього рівня на лекційному занятті із дисципліни «Наукові основи вирощування органічної продукції » із представниками компанії «МАКОШ», власником якої є випускник факультету та стейкхолдер освітньо-професійної програми 201 Агрономія − Віктор Поліщук.
    Директор з управління персоналом компанії Каріна Венікайтене розповіла історію створення компанії MAKOSH, яка є одним із лідерів на ринку мінеральних добрив та добрив по листу для агровиробників України. Розповіла про лінійку мінеральних добрив та добрив для позакореневого підживлення рослин, меліорантів для нейтралізації кислотності ґрунтового розчину. Повідомила про актуальні вакансії й можливості для працевлаштування студентів та навчання за дуальною формою. Поряд із цим було обговорено питання залучення і проходження студентами виробничої практики.
    Особливості просування по кар’єрних сходинках із власного досвіду розповів керівник агрономічного відділу компанії Тимофій Косой, випускник факультету агрономії та лісівництва ВНАУ. Студенти цікавилися можливістю проходження виробничої практики, умовами праці та подальшого працевлаштування в компанії MAKOSH.
  • 2023-10-07 15:33:41 опублік. Мазур Олександр Васильович

    Фото Аспіранти кафедри рослинництва та садівництва факультету агрономії,садівництва та захисту рослин Аліна Коробко та Сергій Верхолюк успішно пройшли педагогічну практику. У відповідності до індивідуального завдання практики провели відкриті лекційні та практичні заняття, здійснивши впровадження в навчальний процес університету власних результатів експериментальних досліджень. Сформували звіти з педагогічної практики відповідно до індивідуального плану, отримали позитивні відгуки наукових керівників та захистили педагогічну практику на засіданнях кафедр, до яких вони прикріплені.
  • 2023-10-05 20:10:25 опублік. Мазур Олександр Васильович

    Фото Відбулося планове засідання наукового гуртка «Агроном-дослідник» на тему: «Застосування генетичних маркерів у сучасних селекційних дослідженнях і насінництві». Здобувач вищої освіти з групи Маг-15-А Мачок Іван під час своєї доповіді повідомив про переваги застосування в селекційних дослідженнях генетичних маркерів, які значно підвищують ефективність селекції. Активну участь в обговорені теми прийняли магістранти Чорний Андрій, Гуменюк Вадим.
  • 2023-10-01 18:12:38 опублік. Мазур Олександр Васильович

    Фото 27 вересня 2023 року для студентів спеціальності 201 «Агрономія» другого (магістерського) рівня вищої освіти було організовано гостьову лекцію на тему: «Вплив сортів та гібридів на покращення екологічного стану у рослинництві» в межах дисципліни «Наукові основи вирощування органічної продукції», яку провів директор ТОВ «Органік - Д», д. філос. (PhD) Кричковський Вадим. Зі вступним словом до учасників лекції звернувся к. с.-г. н. Мазур Олександр відмітивши, що проведення подібних заходів є особливо актуальним і важливим, оскільки потрібно максимально поєднати підготовку фахівців до вимог ринку праці та запропонувати роботодавцям кваліфікованих та перспективних працівників.
    В ході лекції Кричковський Вадим розповів студентам про історію створення господарства та динаміку його розвитку, про особливості органічного виробництва та обіг органічної продукції в Україні, проблеми та негативні чинники, що впливають на його розвиток. Спікер під час лекції звернув увагу студентів на топ навичок, на які звертають увагу працедавці при найманні працівників, розповів про особливості просування по кар’єрних сходинках із власного досвіду. Зі слів доповідача впродовж останніх років на внутрішньому споживчому ринку спостерігалося розширення асортименту органічних продуктів в популярних мережах супермаркетів. Основними видами органічної продукції, які споживаються, є овочі, фрукти, гриби, круп’яні і зернові вироби, борошно, соки, напої, пасти, консервовані продукти, яйця, м’ясна продукція, олія та інша продукція. Експорт органічної продукції з України орієнтований в основному на країни Європи.
    Візитною карткою господарства є використання дигестату біогазових станцій на базі біоорганічного добрива «Ефлюент» у сучасних технологіях вирощування овочевих культур та кукурудзи, вивчення можливостей оптимізації надходження елементів живлення до рослин та ґрунту і отримання потенційної продуктивності даних культур, що дозволить Україні скоротити використання традиційних видів органічних добрив та дороговартісних мінеральних добрив. Звернув увагу на складові інтенсивної технології вирощування овочевих культур та кукурудзи і наукові засади біологізації технології вирощування та можливості утилізації відходів тваринництва.
    Особливу зацікавленість студентів викликала історія успіху розвитку господарства, виходу органічної продукції на ринок країн Європи. Позитивним моментом лекції було обговорення проблематики. Студенти активно задавали питання й отримували вичерпні відповіді. Лекція відбулася в творчій та дружній атмосфері, представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість і перспективність обраної спеціальності.
  • 2023-10-01 18:04:56 опублік. Мазур Олександр Васильович

    Фото 28.09.23 року. Куратором 31-А групи Мазуром О.В. проведено кураторську годину "Правила проживання в гуртожитку". Про заборону приносити і вживати спиртні напої, наркотики, палити в житлових та робочих кімнатах, з’являтися до гуртожитку у нетверезому стані, грати в азартні ігри, створювати шум, а також вмикати радіотелевізійну на гучність, яка перевищує чутність кімнати.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 54 

    головна intranet   головна internet