The Repository of VNAU

MAIN | BY YEARS | COLLECTIONS| BY TYPES| BY DEPS | SEARCH| LOGIN | ABOUT| RSS |

id: 32326
Title: Формування ботанічного складу посівів озимого жита залежно від впливу різних попередників
Authors: Броннікова Л.Ф.
Keywords: озиме жито, агроценоз, технологія вирощування, бур’яни, покривна культура, урожайність.
Date of publication: 2022-11-30 19:45:19
Last changes: 2022-11-30 19:45:19
Year of publication: 2022
Summary: У статті висвітлено вплив різних попередників на культивування жита озимого. Доведено доцільність вирощування та вказано значення і особливості цієї культури в якості продовольчої і кормової культури. Також окреслено роль бур’янів та їх вплив на посіви озимого жита. Жито озиме належить до високоврожайних зернових культур. У передових господарствах збирають по 40—50 ц/га і більше зерна. Досвід цих господарств висвітлено при аналізі наукових літературних джерел, що свідчить про наявність резервів підвищення врожайності жита в Україні. Вирощують його переважно на зерно, а також на зелений корм (часто у сумішках з озимою викою, озимим ріпаком). Житній хліб має високі поживні і смакові якості завдяки значному вмісту білків, вітамінів (А, В, Е) та високій енергетичній цінності. Зерно жита має велике значення як концентрований корм для сільськогосподарських тварин. Житнє борошно використовують для годівлі свиней, а висівки — великої рогатої худоби. У сумішці з озимою викою та озимим ріпаком жито навесні дає найбільш ранній зелений корм для тварин.
URI: http://socrates.vsau.edu.ua/repository/getfile.php/32326.pdf
Publication type: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Publication: Сільське господарство та лісівництво. 2022. № 4 (27). С. 228-241. DOI: 10.37128/2707-5826-2022-4-16
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 32326.pdf Size : 1113293 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge

"Socrates" System  |   VNAU official site Copyright © 2013, coding by Y.Palamarchuck, design by R.Yatskovska