|
- Біографічні дані: Дата народження - 08.12.1986 рік. Вінницька область.
У 2010 році закінчила Вінницький національний аграрний університет магістратуру за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», кваліфікація Технолог-дослідник. У 2014 році закінчила аспірантуру за спеціальністю 06.02.02 - годівля тварин і технологія кормів. У 2020 році захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 06.02.02 - годівля тварин і технологія кормів, та здобула наукову ступінь кандидат сільськогосподарських наук, тема кандидатської дисертації «Ефективність використання ферментної композиції «Данамікс» в годівлі молодняку свиней. - Науковий напрямок: Використання ферментних препаратів в годівлі молодняку свиней. Вплив ензимів на якість свинини.
- Портфоліо: Основні публікації:
Монографії 1. Бондаренко В.В., Главатчук В.А. Якість м’яса у свиней за використання у годівлі кормових добавок. Монографія. Вінниця: РВВ ВНАУ, 2021. 174 с. 2. Огороднічук Г.М., Главатчук В.А. Ефективність застосування сучасних мікробіологічних добавок вітчизняного виробництва у птахівництві: монографія. Вінниця: РВВ ВНАУ, ТОВ «Друк». 2023. 188 с.
Праці у міжнародних наукометричних базах даних Scopus, Web of Science Core Collection 1. Farionik T.V., Yaremchuk O.S., Razanova O.P., Ohorodnichuk G.M., Holubenko T.L., Glavatchuk V.А. Effects of mineral supplementation on qualitative beef parameters. Regulatory Mechanisms in Biosystems. 2023. Vol. 14. Is. 1. Р. 64-69. DOI: 10.15421/022310. Web of Science. Scopus. Q4 2. Poberezhets J.M., Chudak R.A., Razanova O.P., Skoromna O.I., Farionik T.V., Ohorodnichuk G.M., Holubenko T.L., Glavatchuk V.А. Effect of dry extract from Saccharomyces cerevisiae culture with selenium-containing amino acids on the productivity and chemical composition of meat of broiler chickens. Regulatory Mechanisms in Biosystems. 2023. Vol. 14. Is. 2. P. 161-164. 3. Razanova O., Ohorodnichuk H., Farionik T., Skoromna O., Glavatchuk V. Effect of additives with chelated forms of trace minerals on growth performance of broiler chickens, feed nutrient digestibility, and carcass characteristics. Scientific Horizons. 2023. Vol. 26. № 10. P. 68-77.
Наукові публікації у фахових виданнях 1. Голубенко Т.Л., Чудак Р.А., Скоромна О.І., Разанова О.П., Огороднічук Г.М., Главатчук В.А. Продуктивність і племінна цінність корів молочних порід української та зарубіжної селекції. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки. 2023. № 132. С. 281-289. 2. Palamarchuk V., Lyotka G., Hlavatchuk V. Fundamentals of commodity fishery for the cultivation of silver carp in polyculture with carp in the conditions of the LLC «Kovcheg» of the Kyiv. Науковий вісник Львівського національного аграрного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. Серія: Сільськогосподарські науки. 2021. Т. 23. № 95. С. 87-95. 3. Farionik Т., Boychuck V., Hlavatchuk V. Use of cream compounds (methyonine) of copper in rice. Аграрна наука та харчові технології. 2018. Вип. 4 (103). С. 58-64. 4. Гуцол А.В. Вплив згодовування ферментного препарату МЕК-БТУ-6 на продуктивність, аміно - та жирнокислотний склад свиней / А.В. Гуцол, Т.В. Марчак, В.А. Главатчук // Збірник наукових праць ВНАУ. – Вінниця, 2016. – Вип. 2 (92). – Том. 2. – С. 46-52. 5. Гуцол А.В. Продуктивна дія мультиензимної композиції МЕК-БТУ-6 в годівлі молодняку свиней / А.В. Гуцол, В.А. Главатчук // Збірник наукових праць ВНАУ. – Вінниця, 2013. – Вип. 5 (78). – С. 28-32. 6. Главатчук В.А. Амінокислотний склад свиней при згодовуванні ферментного препарату МЕК-БТУ-6 / В.А. Главатчук // Сільський господар. - 2014. – № 5-6. – С. 21-23. 7. Гуцол А.В. Вплив згодовування ферментного препарату МЕК-БТУ-6 на забійні показники свиней / А.В. Гуцол, В.А. Главатчук // Збірник наукових праць ВНАУ. – Вінниця, 2014. – Вип. 1 (83). – Том. 2. – С. 21-25. 8. Гуцол А.В. Вплив згодовування ферментного препарату МЕК-БТУ-6 на забійні показники свиней / А.В. Гуцол, В.А. Главатчук // Збірник наукових праць ВНАУ. – 2014. – Вип. 1(83). – Т. 2. – С. 21–25. 9. Главатчук В.А. Жирнокислотний склад сала свиней при згодовуванні ферментного препарату МЕК-БТУ-6 / В.А. Главатчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ ім. С.З. Гжицького. – 2014. – Т. 16. – № 2(59). – Ч. 3. – С. 36–41. 10. Главатчук В.А. Морфологічні та біохімічні показники крові молодняку свиней при годівлі раціоном із ферментним препаратом МЕК-БТУ-6 / В.А. Главатчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ ім. С.З. Гжицького. –2014. – Т. 16. – № 3(60). – Ч. 2. – С. 57–63. 11. Главатчук В.А. Перетравність корму та обмін азоту у молодняку свиней при згодовуванні ферментного препарату / В.А. Главатчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ ім. С.З. Гжицького. – 2014. – Т. 10. – №3(37). – Ч. 8. – С. 175–179.
Матеріали конференцій 1. Главатчук В.А. Екзогенні ферменти – фактор підвищення продуктивності молодняку свиней / В.А. Главатчук // Сучасні проблеми підвищення якості, безпеки, виробництва та переробки продукції тваринництва : матеріали міжнарод. наук.-практ. конф., 20–21 листопада 2013 р. – Вінниця, 2013. – С. 9–11. 2. Гуцол А.В. Стан структур органів травлення молодняку свиней при згодовуванні ферментного препарату МЕК-БТУ-6 / А.В. Гуцол, В.А. Главатчук // Современные тенденции в науке и образовании : матеріали наук.-практ. конф., 27–28 лютого 2014 р. – Ольштин (Польща), 2014. – С. 56–60. 3. Главатчук В.А. Забійні показники молодняку свиней при згодовуванні ферментного препарату МЕК-БТУ-6 / В.А. Главатчук // Молоді вчені у вирішенні проблем виробництва продукції тваринництва : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 8–9 квітня 2014 р. – Вінниця, 2014. – С. 5–6. 4. Гуцол А.В. Вплив згодовування ферментних препаратів на стан структур шлунка і кишечнику свиней / А.В. Гуцол, В.А. Главатчук // Зоотехнічна наука: історія, проблеми, перспективи : матеріали ІV міжнарод. наук.-практ. конф. присвяч. 110-річчю з дня народ. док. с.-г. наук, проф. І.І. Задерія, 21–23 травня 2014 р. – Кам’янець-Подільський, 2014. ‒ С. 77–78. 5. Главатчук В.А. Вміст жирних кислот в хребтовому шпику свиней при згодовуванні ферментного препарату МЕК-БТУ-6 / В.А. Главатчук // Інноваційні технології та інтенсифікація розвитку національного виробництва : матеріали міжнарод.наук.-практ. Інтернет-конф., 16–17 жовтня 2014 р. – Тернопіль, 2014. – С. 26–28. 6. Главатчук В.А. Амінокислотний склад м’яса свиней при згодовуванні ферментного препарату МЕК-БТУ-6 / В.А. Главатчук // Актуальні питання сучасної науки : зб. наук. праць, 24–25 жовтня 2014 р. – Київ, 2014. – С. 72–73. 7. Главатчук В.А. Жирнокислотний склад сала свиней при згодовуванні ферментного препарату МЕК-БТУ-6 / В.А. Главатчук // Інноваційність розвитку сучасного аграрного виробництва : матеріали міжнарод. наук.-практ. конф. присвяченої 230-річчю ветеринарної освіти і науки в Україні, 30–31 жовтня 2014 р. – Львів, 2014. – С. 36–41. 8. Главатчук В.А. Перетравність корму, обмін азоту у молодняку свиней за згодовування ферментної композиції / В.А. Главатчук, А.В. Гуцол // Проблеми годівлі тварин в умовах високоінтенсивних технологій виробництва і переробки продукції тваринництва : тези доп. міжнарод. наук.-практ. конф. присвяч. 85-річчю від дня народження видатного вченого, д-ра с.-г. наук, проф. Каравашенка В.Ф., 25–26 вересня 2015 р. – Біла Церква, 2015. – С. 10–11. 9. Главатчук В.А. Фізико-хімічні показники м’яса молодняку свиней при споживанні ферментної композиції «Данамікс» / В.А. Главатчук, Т.П. Сидорчук // Інноваційні технології виробництва та переробки тваринницької продукції : матеріали міжнарод. наук.-практ. Інтернет-конф., 12 грудня 2017 р. – Вінниця, 2017. – С. 57–59.
Патенти України 1. Спосіб підвищення продуктивності молодняку свиней на відгодівлі : пат. на корисну модель 90019 Україна : МПК А23К 1/165 / Гуцол А.В., Болоховська В.А., Болоховький В.В., Благодір А.М., Главатчук В.А. – № u 2013 14020 ; заявл. 02.12.2013 ; опубл. 12.05. 2014, Бюл. № 9.
Технічні умови України 1. ТУ У 15.7-30165603-012-2014. Композиції мультиензимні МЕК-БТУ-6 «Данамікс» / Благодір А.М., Халабузарь О.Р., Гуцол А.В., Главатчук В.А. –2014.
Методичні рекомендації 1. Кирилів Я.І. Використання препарату МЕК-БТУ-6 «Данамікс» в годівлі молодняку свиней : метод. рекомендації / Я.І. Кирилів, А.В. Гуцол, В.А. Главатчук. – Вінниця, 2014. – 16 с. - Наукових публікацій: 12
- Розроблені НМКД
- Хобі: Спорт - ідеальне заняття в будь-якому його прояві, подорожі та кулінарія.
- Персональний сайт у "Спільноті ВНАУ"
- Контакти: vitylya86@ukr.net JID, email - hlavatchuk@vsau.vin.ua
- Відвідувань персонального кабінету: не зафіксовано
|